Kopretinovec (Argyranthemum frutescens) - semena

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 143.253 (?)
21.2.2010 23:30

Tak já řízkuji přímo do do hlíny jako muškáty, namíchám si 2díly kompost,1díl rašeliny a 1díl písku.Už jsem psala že to dělám v srpnu-září a dám je do skleníku a přikryji netkanou folií a mám je tam až do října zakoření všechny.Pěstuji bílé, žluté,růžové.Ve vodě mě vždy uhnily.Marie

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

gabca - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 171.228 (?), 21.2.2010 23:08

Ahoj!

Taky patřím k obdivovatelkám těchto kopretin. Narazila jsem už na spoustu barev. Jednu jsem si v létě koupila na trhu, byla to taková chudinka, ale pěkně se mi rozrostla (a to mě ji ještě 2x zlomily děti při fotbale).

Chtěla jsem se zeptat, jak řízkujete? Já to zkoušela do vody a nepodařilo se mi to. Moc jsem si přála, aby mi přezimovala, ale asi to vypadá, že uschla nebo zmrzla, i když ji mám vzadu v chodbě. Ale teploty se tam někdy pohybovaly kolem nuly a to je málo.:o(

Tak jen prosím o radu, kdybych na ni (nebo jinou) ještě někdy narazila, jak nařízkovat. Díky. Gábina

na začátku
na začátku
a takhle se rozrostla
a takhle se rozrostla

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 143.253 (?), 21.2.2010 23:30

Tak já řízkuji přímo do do hlíny jako muškáty, namíchám si 2díly kompost,1díl rašeliny a 1díl písku.Už jsem psala že to dělám v srpnu-září a dám je do skleníku a přikryji netkanou folií a mám je tam až do října zakoření všechny.Pěstuji bílé, žluté,růžové.Ve vodě mě vždy uhnily.Marie

gabca - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 171.228 (?), 22.2.2010 18:08

Marie, díky za radu, vyzkouším.

Horší je to u mě s přezimováním, buď mám místnosti s vysokou teplotou nebo zase moc nízkou. Při jakých podmínkách zimujete ty řízky?

host - 212.60 (?), 15.1.2014 13:50

Kopretinovec se mi podařilo získat ze směsi letniček -kvetl letos skoro do vánoc.Lehčí přímrazky snesl bez problémů.Nařízkovala jsem a vše se ujalo.Zkouším to pěstovat v lehce vytápěném skleníků-kolem 3-5st C. Uvidím jestli přežije.Směs byla Semo-směs letniček žlutě kvetoucích, bohužel nepíšou seznam květin..jestli to byla náhoda...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz