Jaké rostlinky do truhlíků na podzim

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?)
9.8.2011 8:36

Dobrý den, truhlíky můžete osázet čímkoliv co s Vám líbí. Je spoustu druhů chryzantém, vřesů, dá se koupit ještě mnoho letniček např. muškátů, jiřinek, voskovek. Možná už někde budou zase macešky. Já osazuji po létě truhlíky znova koncem září a to již zmiňovanými vřesy, pak doplním různobarevným lupením, šípky, jeřabinami, trávami a s postupem zimy vetvičkami z jehličňanů, na advent přidávám jmelí. Truhlíky jsou pořád pěkné a pokaždé jiné. Na jaře vyměním zem (protože jsem po zimě netrpělivá, osazuji již na přelomu února a března), osázím maceškami, prvosenkami, pryskyřníky. A začátkem května dávám letničky. A tak pořád dokola. Marcela

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 28.2 (?), 8.8.2011 18:29, zobrazeno: 8117x
Dobrý den, prosím poradte, chtěla bych si osázet truhlíky mám cca 4. Chtěla bych aby ty rostlinky aspon vydržely do zimy. Děkuji za radu.

host - 160.145 (?), 8.8.2011 21:39

Také by mě to zajímalo. Letničky jsem musela zlikvidovat, chytly plíseň a truhlíky a závěsné květináče mám prázdné. Vzhledem k tomu, že jsem začátečník a neznám tak širokou škálu možností, mohl by někdo poradit, co by se dalo zasadit teď, koncem léta?

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 9.8.2011 8:36

Dobrý den, truhlíky můžete osázet čímkoliv co s Vám líbí. Je spoustu druhů chryzantém, vřesů, dá se koupit ještě mnoho letniček např. muškátů, jiřinek, voskovek. Možná už někde budou zase macešky. Já osazuji po létě truhlíky znova koncem září a to již zmiňovanými vřesy, pak doplním různobarevným lupením, šípky, jeřabinami, trávami a s postupem zimy vetvičkami z jehličňanů, na advent přidávám jmelí. Truhlíky jsou pořád pěkné a pokaždé jiné. Na jaře vyměním zem (protože jsem po zimě netrpělivá, osazuji již na přelomu února a března), osázím maceškami, prvosenkami, pryskyřníky. A začátkem května dávám letničky. A tak pořád dokola. Marcela

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 9.8.2011 8:39

můžete zasadit macešky, ty pokvetou do zámrazu, já je vždy po likvidaci letniček sázím, už jsem viděla v zahradnictvích se objevily minichrysantémy nebo vřesy jsou ve více barvách a jsou krásné ,kombinujte je s břečťanem nebo drátovcem

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz