Řízek - thůjí, pelargonií, břečťanu atd. - prosím o radu

host - 26.26 (?)
30.8.2007 11:46
pelargonie schovat domů, do chladu, břečťan pokojový taky, venkovní vydrží v šopě..Občas zalít, ale nepřelívat. Pokud máte zahradu a máte strach, že by vám v šopě mohly uschnout nebo uhnít, je jednodušíí vykopat brázdu v zemi, naukládat zakořeněné řízkovance i s květináčky do brázdy, zasypat je zemí tak, aby rostlinky byly vidět /tedy ne úplně :-)/. Výjimečně mi nějaká takhle přezimovaná rostlinka uhynula, spíš nějaká ve sklepě uschla nebo jsem ji přelila, v zemi je jim líp. Jo a přikrýt chvojím... a pokud nemáte tak průsvitnou netkanou textilií, kterou zatížíte normálními větvemi, aby ji neodfoukl vítr.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 216.44 (?), 17.10.2006 12:11, zobrazeno: 6155x

Nařízkovala jsem si pár rostlinek jako thuje, které mi tedy již velmi dobře prokořenili, břečťan, pelargonie, zelenec, šáchor, jalovce a jiné, jenže teď mám dilema, aby mi tyto řízky neumrzly, jelikož je mám v šopě /kůlně/, kterou využívám k takovýmto svým zálibám, jenže problém je v tom, že je to šopa nevytápěná, tak že tam začíná být docela zima a v zimě se tam pohybuje teplota od 0-5 stupňů a mám obavy abych o všechny své řízky nepřišla, co mám prosím dělat, mám je přenést pro jistotu do baráku nebo je tam mohu nechat a nic jim nestane, prosím o radu. Děkuji Renáta

host - 15.42 (?), 12.11.2006 9:13
thuje a brečtan môžu kludne ostať v šope, mraz do -5 st. im neublíži.pelargonie však potrebuju bezmraze prostredie a dostatok svetla, (ked je svetla málo rastliny sa vyťahuju a žltnú) obmediť zalievku na minimum -(prispôsobiť svetelným a teplotným podmienkam)

host - 8.67 (?), 30.8.2007 10:10
Zakořeněné tůje by měly přeziovat bez problémů. Co se týče muškátů - necháváme je ve sklepě, kde je kotel, teplota tak 10´C. Světla tam je opravdu pomálo. Muškáty seříznu. Přezimují a obraší krásně na jaře a jsou bohaté. Když jsem zasázela řízky na podzim, dala zeminu a nechala doma v teple a světle, všechny uhynuly.

host - 26.26 (?), 30.8.2007 11:46
pelargonie schovat domů, do chladu, břečťan pokojový taky, venkovní vydrží v šopě..Občas zalít, ale nepřelívat. Pokud máte zahradu a máte strach, že by vám v šopě mohly uschnout nebo uhnít, je jednodušíí vykopat brázdu v zemi, naukládat zakořeněné řízkovance i s květináčky do brázdy, zasypat je zemí tak, aby rostlinky byly vidět /tedy ne úplně :-)/. Výjimečně mi nějaká takhle přezimovaná rostlinka uhynula, spíš nějaká ve sklepě uschla nebo jsem ji přelila, v zemi je jim líp. Jo a přikrýt chvojím... a pokud nemáte tak průsvitnou netkanou textilií, kterou zatížíte normálními větvemi, aby ji neodfoukl vítr.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz