Řízek - thůjí, pelargonií, břečťanu atd. - prosím o radu
|
|
 |
 |
host - 26.26 (?) 30.8.2007 11:46
pelargonie schovat domů, do chladu, břečťan pokojový taky, venkovní vydrží v šopě..Občas zalít, ale nepřelívat.
Pokud máte zahradu a máte strach, že by vám v šopě mohly uschnout nebo uhnít, je jednodušíí vykopat brázdu v zemi, naukládat zakořeněné řízkovance i s květináčky do brázdy, zasypat je zemí tak, aby rostlinky byly vidět /tedy ne úplně :-)/. Výjimečně mi nějaká takhle přezimovaná rostlinka uhynula, spíš nějaká ve sklepě uschla nebo jsem ji přelila, v zemi je jim líp. Jo a přikrýt chvojím... a pokud nemáte tak průsvitnou netkanou textilií, kterou zatížíte normálními větvemi, aby ji neodfoukl vítr.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 216.44 (?), 17.10.2006 12:11, zobrazeno: 6155x
Nařízkovala jsem si pár rostlinek jako thuje, které mi tedy již velmi dobře prokořenili, břečťan, pelargonie, zelenec, šáchor, jalovce a jiné, jenže teď mám dilema, aby mi tyto řízky neumrzly, jelikož je mám v šopě /kůlně/, kterou využívám k takovýmto svým zálibám, jenže problém je v tom, že je to šopa nevytápěná, tak že tam začíná být docela zima a v zimě se tam pohybuje teplota od 0-5 stupňů a mám obavy abych o všechny své řízky nepřišla, co mám prosím dělat, mám je přenést pro jistotu do baráku nebo je tam mohu nechat a nic jim nestane, prosím o radu. Děkuji Renáta
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 15.42 (?), 12.11.2006 9:13
thuje a brečtan môžu kludne ostať v šope, mraz do -5 st. im neublíži.pelargonie však potrebuju bezmraze prostredie a dostatok svetla, (ked je svetla málo rastliny sa vyťahuju a žltnú) obmediť zalievku na minimum -(prispôsobiť svetelným a teplotným podmienkam)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.67 (?), 30.8.2007 10:10
Zakořeněné tůje by měly přeziovat bez problémů. Co se týče muškátů - necháváme je ve sklepě, kde je kotel, teplota tak 10´C. Světla tam je opravdu pomálo. Muškáty seříznu. Přezimují a obraší krásně na jaře a jsou bohaté. Když jsem zasázela řízky na podzim, dala zeminu a nechala doma v teple a světle, všechny uhynuly.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.26 (?), 30.8.2007 11:46
pelargonie schovat domů, do chladu, břečťan pokojový taky, venkovní vydrží v šopě..Občas zalít, ale nepřelívat.
Pokud máte zahradu a máte strach, že by vám v šopě mohly uschnout nebo uhnít, je jednodušíí vykopat brázdu v zemi, naukládat zakořeněné řízkovance i s květináčky do brázdy, zasypat je zemí tak, aby rostlinky byly vidět /tedy ne úplně :-)/. Výjimečně mi nějaká takhle přezimovaná rostlinka uhynula, spíš nějaká ve sklepě uschla nebo jsem ji přelila, v zemi je jim líp. Jo a přikrýt chvojím... a pokud nemáte tak průsvitnou netkanou textilií, kterou zatížíte normálními větvemi, aby ji neodfoukl vítr.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|