hortenzie nekvete

host - 112.65 (?)
7.11.2006 17:19
Hortenzií je několik druhů,ale ten ,o který se vám jedná kvete jen na dvouletém a starším dřevě,to znamená,že ho na jaře nesmíte ořezat,pouze výhony,které nevyraší nebo jestliže je keř moc hustý a musí se prosvětlit.Hortenzie mají s přezimováním dost problém a tak je lepší ,jestliže to jde  na zimu rostlinu umístit raději na chladném stanovišti,lze i ve tmě a až po zmrzlých ji opět vysadit ven. 
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 115.42 (?), 23.5.2006 10:57, zobrazeno: 18891x
Prosím o radu. Mám asi pět let starou hortenzii, je každý rok krásná, zdravá, ale nekvete. Je to jen pěkně obrostlý keř. Zkusila jsem ji stříhat na jaře hodně nakrátko, pak jen černé, omrzlé konce, jeden rok jsem ji nestříhala vůbec, ale nekvete nikdy. Je v polostínu u jezírka chráněná dalšími rostlinami, slunce má celé dopoledne, hnojím kristalonem plod a květ. Co dělám špatně? Dekuji za každou radu. Podotýkám, že jsem ji koupila v zahradním centru jako malou KVETOUCÍ rostlinku.

host - 153.2 (?), 23.5.2006 12:47

Dekuji za otázku, mám ten samý problém a právě jsem chtěla vložit ten stejný dotaz ! Hortenzii mám zasazenou do kyselé půdy, hnojím Kristalonem pro rododendrony a ještě mně nekvetla , mám ji asi 5 let. Na jaře jsou všechny výhony suché, z jara rostlina začne hustě obrážet, vyroste pěkný keř a zase se to opakuje. Pěstuji venku a na zimu přikryji chvojím. Děkuji za odpověd !

host - 64.152 (?), 24.5.2006 15:51
Hortenzie kvete zásadně na dvouletém dřevě. Pokud Vám přes zimu zmrznou výhony, což se stává i mě, následující rok nekvete. je třeba letošní výhony nějak uchránit před zmrznutím, aby příští rok vykvetli.

host - 72.218 (?), 5.11.2006 19:12
Tento rok som po prvý krát posadila hortenzie a netuším ako ich prezimovať.Kupila som dekoračnú kôru a nasypala okolo korena, ale neviem či to pomáha.Všade čítam o ochrane listami myslíte niekto, že kôra postačí? Hortenziu mám ešte mladú, každý píše o 1metrovej moja je 30cm. Nemala by som ju presadiť do kvetináča a prezimovať v chladnejšej izbe?Za radu vopred dakujem!

host - 33.214 (?), 7.11.2006 14:44

A hoj,já mám 2hortenzie taky od letoška,to jsem zvedavá,jestli pokvetou!

host - 112.65 (?), 7.11.2006 17:19
Hortenzií je několik druhů,ale ten ,o který se vám jedná kvete jen na dvouletém a starším dřevě,to znamená,že ho na jaře nesmíte ořezat,pouze výhony,které nevyraší nebo jestliže je keř moc hustý a musí se prosvětlit.Hortenzie mají s přezimováním dost problém a tak je lepší ,jestliže to jde  na zimu rostlinu umístit raději na chladném stanovišti,lze i ve tmě a až po zmrzlých ji opět vysadit ven. 

host - 118.5 (?), 13.8.2007 9:48
Zkuste ji obalit na zimu bílou netkanou textilií. Neomrznou Vám konce větviček.host

host - 26.26 (?), 28.8.2007 14:55
hortenzii stříhat zásadně na jaře - třeba až v květnu, až uvidíte místa, kde opravdu nepouští očka. Jinak nechat všechny živé výhony. Na podzim naházet na keř aspoň kolečko slamnatého hnoje a ona se vzpamatuje. Na radu jedné známe jsem takto udělala - od té doby to dělám každý rok a mám záplavy květů. kdo může, přikryje srdce hortenzie aspoň chvéjím. K tomu na jaře a v květnu a červnu přihnojit Kristalonem květ. Bílá klasická hortenzie se může ostříhat i na podzim, vyraší nové stonky a kvete na těch nových. Ty růžové a modré kvetou na dvouletém dřevě. Problém je, když na jaře namrznou, pak kvetou málo nebo vůbec. Na jaře chránit před pozdními mrazíky netkanou textilií. Přejí krásné květy...

host - 243.252 (?), 31.8.2007 17:44
Dobrý den, chtěla bych jen podotknout, že hortenzie potřebuje hodně vody a právě i v zimě. Takže se může stát, že vypadá na omrznutí a přitom je seschlá.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž0:11
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz