Druhy levandule

host - 134.160 (?)
22.9.2011 18:19

Levandulí je mnoho druhů a nepřeberné množství odrůd, které se mohou lišit jak barvou květů (od bílé přes růžovou, klasicky fialovou až po téměř tmavomodrou), listů a vzrůstností (od cca 20cm až po 1m výšky), takže to chce zkrátka vybrat tu správnou odrůdu dle vašich podmínek (ne každá levandule je u nás schopná přezimovat) a vkusu.

Podívejte se třeba do nabídky zahradnictví Krulichovi, mají širokou nabídku levandulí (co jsem zatím potkala tak u nás asi nejširší)  a u každé odrůdy je kromě popisu a fotografie květu a habitu keříku uvedena i finální výška dospělé rostliny.

Pěstování je prakticky u všech levandulí stejné - lehká, písčitá, mírně zásaditá půda, hodně slunce a s mírou vody. Nadneseně se říká, že čím macešštěji se k levanduli chováte, tím krásněji roste a kvete, je to pravda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 150.50 (?), 12.7.2011 15:55, zobrazeno: 16326x

Dobrý den,

pěstuji levanduli a mám dva druhy, jedna má pěkně dlouhé stonky ale je docela řídká a kvete skoro bíle a druhá má krásné fialové květy je i pěkně hustá, ale je docela nízká, myslím že je to levandule lékařská.A já bych na své zahradě chtěla pěknou fialovou a vysokou levanduli.Poradí mi někdo nějaký druh a nebo jak pěstovat??Levanduli mám na slunci..

host - 134.160 (?), 22.9.2011 18:19

Levandulí je mnoho druhů a nepřeberné množství odrůd, které se mohou lišit jak barvou květů (od bílé přes růžovou, klasicky fialovou až po téměř tmavomodrou), listů a vzrůstností (od cca 20cm až po 1m výšky), takže to chce zkrátka vybrat tu správnou odrůdu dle vašich podmínek (ne každá levandule je u nás schopná přezimovat) a vkusu.

Podívejte se třeba do nabídky zahradnictví Krulichovi, mají širokou nabídku levandulí (co jsem zatím potkala tak u nás asi nejširší)  a u každé odrůdy je kromě popisu a fotografie květu a habitu keříku uvedena i finální výška dospělé rostliny.

Pěstování je prakticky u všech levandulí stejné - lehká, písčitá, mírně zásaditá půda, hodně slunce a s mírou vody. Nadneseně se říká, že čím macešštěji se k levanduli chováte, tím krásněji roste a kvete, je to pravda

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz