Co zasadit na místo s malou vrstvou zeminy

alkuska - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (72) - 131.15 (?)
22.3.2011 9:52

Ja zalevam taky jen kdyz se na zahradku dostanu, nemam ji u domu. Skalnicky by si to myslim moc neuzily, je to proste obycejna zahradka na velmi mirnem svazku, ale na nejvyssim miste je pod tim sutr. Mame tam navezenou ornici, ale samozrejme se to neustale splachuje, takze i kdybychom tam prehazeli zeminu rucne, za rok to bude zas tak. V soucasne dobe tam mame ohniste, ale protoze je to na vystavnim miste u plotu, chtela jsem tam neco lepsiho :) Samozrejme by sel udelat vyvyseny zahon ohraniceny nejakym bednenim, ale protoze nevim jak dlouho tam jeste budeme moct hospodarit, nechce se mi se s tim tak piplat. Mozna ta levandule, zkusim to.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

alkuska - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (72) - 131.15 (?), 21.3.2011 15:02, zobrazeno: 3498x

Dobrý den, mám zahrádku na skále, ale patrné je to pouze na jednom místě, kde půda je půda silná jen asi 10 cm a méně. Mám tam krokusy a modřence, ale přemýšlím, jestli by se nenasla nějaká vyšší trvalka, které by nevadila tak mělká půda. Slunné ale nechránené místecko na kopecku, asi 2x1 m. Máte nejaké návrhy?

host - 152.34 (?), 21.3.2011 15:31

Mám na takovém místě levandule, vysoký rozchodník a svantolínu. Rozchodníku se ale moc nevede. Levandule a svantolína prosperují, ale na zimu je chráním chvojím. Několik let jsme tam měli také rmen barvířský, se kterým ale moc "cvičil" vítr. Jsem ale omezená zálivkou - zahradu mám jen na víkendy. Kdo může zalívat každý den, má určitě sortiment mnohem širší. Vhodné budou všechny možné skalničky (podle půdního typu). Zuzana

alkuska - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (72) - 131.15 (?), 22.3.2011 9:52

Ja zalevam taky jen kdyz se na zahradku dostanu, nemam ji u domu. Skalnicky by si to myslim moc neuzily, je to proste obycejna zahradka na velmi mirnem svazku, ale na nejvyssim miste je pod tim sutr. Mame tam navezenou ornici, ale samozrejme se to neustale splachuje, takze i kdybychom tam prehazeli zeminu rucne, za rok to bude zas tak. V soucasne dobe tam mame ohniste, ale protoze je to na vystavnim miste u plotu, chtela jsem tam neco lepsiho :) Samozrejme by sel udelat vyvyseny zahon ohraniceny nejakym bednenim, ale protoze nevim jak dlouho tam jeste budeme moct hospodarit, nechce se mi se s tim tak piplat. Mozna ta levandule, zkusim to.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz