Co to může být?

host - 176.57 (?)
4.5.2009 12:31

Vaše květina je také Lunarie jako ve vedlejším dotazu.Pouze se nejspíš jedná o Lunaria annua (měsíčnice roční). Funguje přesně, jak píšete - jako dvouletka tj. první rok přízemní růžice, druhý rok květ + ozdobné "penízky". Ty se pak dají využít do suchých vazeb.

Poznají se od sebe tvarem "penízků" kt. utvoří po odkvětu. Lunaria annua je má kulaté. Z nich se sama i přesévá.

Mám obě (Lunaria revidiva i annua, druhou pak s bíle panašovanými lístky)

Květa

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Macaone - (2) - 81.82 (?), 4.5.2009 11:08, zobrazeno: 4710x
Kdesi (pravděpodobně na jihu Evropy) jsme sebrali, nejspíše v parku, nějaká semínka. Asi po roce je našla žena v kabelce a tak jsem je loni v létě vysel. Do zimy vyrostla růžice listů a letos v časném jaru vyrazil stonek a za každým listem květenství. Viz obrázky. Děkuji za pomoc.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 176.57 (?), 4.5.2009 12:31

Vaše květina je také Lunarie jako ve vedlejším dotazu.Pouze se nejspíš jedná o Lunaria annua (měsíčnice roční). Funguje přesně, jak píšete - jako dvouletka tj. první rok přízemní růžice, druhý rok květ + ozdobné "penízky". Ty se pak dají využít do suchých vazeb.

Poznají se od sebe tvarem "penízků" kt. utvoří po odkvětu. Lunaria annua je má kulaté. Z nich se sama i přesévá.

Mám obě (Lunaria revidiva i annua, druhou pak s bíle panašovanými lístky)

Květa

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025