Levandule se dává k růžím hlavně proto, že na růže hodně jdou mšice. Levandule je svou vůní odežene. Kopretiny také bývají mšicí často napadeny a s levandulí to je hezká kombinace. Neboli - hezké + účelné
Můžete mi někdo poradit, jaká trvalka popř. keř vypadá dobře vedle levandule? Vím, že růže, ale ty nemohu použít, tak nějakou jinou variantu, kde levandule vyniknou. díky Hanka
Hani, taktéž řeším stejný problém, mám kombinaci dlužichy s červenými listy a nově jsem si vykoukala kompozici před levanduli v podobě krásnoočka kopinatého. Hanka
Kombinaci levandule a krásnoočka jsem měla a vypadalo to krásně. K levanduli jsem vysazovala i šalvěj, tyminán, meduňku, dobromysl a pupalku. Posílám foto na ukázku.
Protože jsme kvůli finanční situaci museli prodat dům a abych pravdu řekla, ten jsem oželela snad snáz než zahradu. Ale už začínám budovat novou. Vlasta
Levandule se dává k růžím hlavně proto, že na růže hodně jdou mšice. Levandule je svou vůní odežene. Kopretiny také bývají mšicí často napadeny a s levandulí to je hezká kombinace. Neboli - hezké + účelné