Ja nevim jak spravne,ale loni na jare jsem bez potizi rizky ve vode rozmnozila zluty plaminek, letos modry,ale nebyly to ty velkokvete slechtene.. ten zluty byl loni takovy malicky , nekvetl, letos z neho mam 2 velmi pekne rostliny,ale zatim jeste nekvetly, tak jsem zvedava...
Mám tmavě fialový clematis kvetoucí právě teď tj. červen je vždy obalený květy roste do výšky asi 2,5m a podle nějaké rady ho stříhám na jaře do výšky kolen (mých) a zatím to funguje. Zdraví Jasta
Mám stejný clematis, stříhám přesně tak, jak píše Jasta, akorát ne na jaře, ale ještě na podzim, kdy listy hnědnou, schnou, opadávají a clematis nevypadá hezky. Výsledek mám stejný, každoročně se keř květy jen hemží.Zdraví Jity
To vypadá na náš domácí "plotní" klematis, ten se stříhat nemusí květy má tak 5-7 cm. Pokud ho chcete usměrnit a zmladi tak by to asi chtělo tak polovinu některé výhonků ustříhnout až u země a ony narostou další.
Zdravím Vás všechny-také pěstuji clematis, mám asi všechny barvy.Trápí mě však po odkvětu a také při květu jakoby bílá plíseň na listech.Co to je?Poradí někdo? děkuji Marcela