Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jedovatá je pouze při konzumaci ve větším množství čerstvé biomasy (například jako cukrový hrášek). Ale pozření kritického množství brání výrazně hořká chuť příslušných alkaloidů. Tyto se rozkládají tepelnou úpravou při přípravě pokrmů nebo fermentací při výrobě siláže (pro skot). Okrasné odrůdy mají jedovatých alkaloidů více než ty šlechtěné pro potravinářské a krmné účely, přesto se nemusíte bát mít na zahradě tuto velmi dekorativní rostlinu.

Jedovatá je i čerstvá zelená nať od brambor.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika