Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, mám 4 menší podobné stráně. Záleží na celkovém charakteru pozemku a jak ho chcete udržovat a na druhu lesa. My máme kolem bukový les a tím všude plno listí, které je nutné shrabat. Přes barvínek i břečťan plevel proroste.

První stráň je na hranici s lesem a bývalý majitel tam vysadil ptačí zob, vedle je zlatý déšťi dalš keře.  V keřích se zachytává listí, které jde velmi obtížně vyhrabat, a je ho tam velká vrstva, což nevypadá zrovna nejlíp, kopřivy prorůstají, vyrůstají i jasany a javory. Přijde mi to nepraktické a nevzhledné (kvůli listí).

Další dvě stráně postupně osazuji denivkami, bergéniemi, floxy, s přídavkem čemeřice a kapradí. Dle mé zkušenosti všechny tyto rostliny téměř nedovolí růst plevelu, floxy je nutné na podzim ostříhat, jinak péče žádná, v zásadě je lze vyhrabat.

Třetí stráň o něco víc na sluníčku zarostly janeby.

Použít je možné všechny silné trvalky, měla jsem výhodu, že uvedené druhy byly víceméně přemnoženy a nic jsem nekupovala. Rychle by se rozrostl pitulník - není moc lidový, ale velmi rychle roste - barevné zeleno- stříbrné listy, na jaře žlutě kvete jako hluchavka, na podzim jde posekat a listí vyhrabat.

Jako kompromis by bylo možné použít kopretinovou louku - tráva, která se seká jen 3x ročně a kvete. To bych podle fotek asi použila já.

Eva

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika