roub pod úrovní terénu

host
29.4.2004 7:59
Předpokládám, že pan Jirka, už od roku 2002 ten terén upravil, ale pokud se někdo jiný chystáte k něčemu podobnému, pak se nemusí stát vůbec nic a nebo se taky může stát, že až zavezete stromek zeminou nad úroveň roubu, pak z roubu zakoření a podnož přestane plnit svou funkci. Strom začne růst velmi bujně a bude málo plodit,
musíte tedy buď provádět časté prořezávání a smířit se s nižší úrodou, nebo strom vykopat a naroubovat si ho na
nové podnoži. Já osobně bych tu úpravu terénu udělal tak,
aby roub zůstal nad zemí.

Martin od Mladé Boleslavi
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Georg - (3), 8.12.2002 6:35, zobrazeno: 5770x
Dobrý den,

potřebuji udělat terénní úpravy, ale roub 15-leté višně, kterou chci zachovat, by se tak dostal pod úroveň terénu. Co by jste v takovém případě poradili udělat pro správný vývoj stromu?

Děkuji Jiří

Georg - (3), 14.12.2002 9:16
Chci upravit terén pod staršími ovocnými stromy. Zvýšením terénu se prvotní roubování těchto stromů dostane pod úroveň půdy. K jakému poškození stromů by mohlo dojít? Předem děkuji. Jirka.

host, 29.4.2004 7:59
Předpokládám, že pan Jirka, už od roku 2002 ten terén upravil, ale pokud se někdo jiný chystáte k něčemu podobnému, pak se nemusí stát vůbec nic a nebo se taky může stát, že až zavezete stromek zeminou nad úroveň roubu, pak z roubu zakoření a podnož přestane plnit svou funkci. Strom začne růst velmi bujně a bude málo plodit,
musíte tedy buď provádět časté prořezávání a smířit se s nižší úrodou, nebo strom vykopat a naroubovat si ho na
nové podnoži. Já osobně bych tu úpravu terénu udělal tak,
aby roub zůstal nad zemí.

Martin od Mladé Boleslavi

Georg - (3), 26.8.2004 22:52
Pane Martine,

děkuji Vám za podrobnou analýzu nastolené problematiky při úpravě terénu. Omlouvám se že reaguji až nyní, kdy jsem opět zavítal na stránky "Zahrada.cz" a shodou okolností si nevím rady se starými jabloňovými stěnami a bujným růstem letorostů. Nedoufal jsem že se někdo tak ochotný najde a poradí. Ještě jednou mnohokráte děkuji.

Jirka Mladá Boleslav
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025