Nova visen

host - 24.183 (?)
15.12.2010 23:54

Ten ořešák je sice pěkný, ale časem vám zaroste a zastíní obrovskou plochu. Už teď je příliš blízko té třešni. Řekl bych, že se budete muset rozhodnout co půjde pryč.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
quasimodo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 188.199 (?), 8.10.2010 13:22, zobrazeno: 5695x

procitam cele diskuze a mel bych vybranou odrudy bare, nebo morela, ale taky se docitam, ze visnim skodi vysoka hladina spodni vody a tezka hlina. Mno bohuzel oboji mam. Muze nekdo doporucit jaka odruda by byla nejvhodnejsi? JSem uplny zacatecnik a na zahradku bych chtel 3 stromky. Hrusen, visen a svestku. Na druhe zahrade mam dostatek merunek a jabloni, take 3 orechy. Rad bych ode vseho neco at je co zobat a nemam ve sklepe jen jablka. Ty budu resit v jine diskuzi ohledne prorezu. Obe zahrady nebyly velmi dlouho obdelavany a podle toho vypadaji i ty stromy :(Dzungle.  Tak tedy, ujme se mi na zahrade kde je vysoka spodni voda a tezka hlina nejaka a potazmo jaka odruda? Chtel bych neco nizsiho, nebo mam vsadit spis na rybiz, jahody a takove ovoce? casem se pokusim dat fotky z druhe zahrady. JE tam jedna tresen, lae je stara a tresni tam bylo jak kdyz rozhodi hrsti.

Jo a slunicko na zahradu sviti od rana do vecera.

host - 24.183 (?), 8.10.2010 16:18

Jak moc to je špatné s to vodou? Já mám vodu cca v 1,5m a třešně i višně rostou bez problémů. Do sklepa je lepší dávat zušlechtěné meruňky, hrušky a švestky. S višněma je strašně moc práce...

quasimodo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 188.199 (?), 8.10.2010 17:50

voda je cca ve dvou metrech. Visne do sklepa urcite nepujdou, ty se hned presunou do rumu, zavarenin, nebo na vino. Mam tam jiz zminovanou tresen, pridam fotky . na rajceti jsou fotky komplet stromu na zahrade. nevim jestli je spravne dat sem vsechny i kdyz to patri do jinych temat. asi otevru i v jablonich. ty me pali hodne a jeste par fotek merunek. Dekuju vsem za reakce a rady. jestli pomuze dat pryc ten orech, nebo proriznout tu tresen. odrudu neznam, na zahrade uz byla a nejmladsi neni.

tresen
tresen
tresen 2
tresen 2
tresen 3
tresen 3

host - 92.61 (?), 15.12.2010 23:21

Ja mám vodu necelý meter a všetkému sa darí aj višniam. Len sú bujnejšie. Musí tam byť veľa slnka.

host - 24.183 (?), 15.12.2010 23:54

Ten ořešák je sice pěkný, ale časem vám zaroste a zastíní obrovskou plochu. Už teď je příliš blízko té třešni. Řekl bych, že se budete muset rozhodnout co půjde pryč.

quasimodo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 188.243 (?), 19.1.2011 9:24

pryc pujde kazdopadne orech. stejne je hned nad grilem a letos vedle grilu pribyde jeste udirna, takze by stejne bylo po nem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz