Letorosty

host - 248.181 (?)
4.6.2018 22:01

Ty plůdky odstraňte, Hned po zasazení osobně odštipuji už nasazená poupata, ani stromky nenechávám kvést. Podle růstu v prvním roce po zasazení nemůžete nic posuzovat, stromky musí hlavně zakořenit.

Jinak záleží jak na odrůdě, tak na podnoži a vzájemné kombinaci. I na tom, jak bylo připraveno místo před výsadbou, stavu jednotlivých stromků, postupu výsadby a konečně i na tom, jak se tomu stromku zrovna na určeném místě bude líbit.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 208.228 (?), 4.6.2018 18:43, zobrazeno: 1248x

Hezký den, zajímalo by mě jaké délky dorostou letorosty za jedno léto. Loni jsem zakoupil třešeň, ta již byla zastřihlá, teď má letorosty asi 15 cm. Hrušeň Clappova a Hardyho, Clapp má hezké letorosty asi 25 cm, ale Hardy má jen dva miniplůdky a jinak nic nového. I tyto dva stromky jsem zastřihl. 

Nejsem úplný odborník, ale s řezem (správnou dobu i způsob znám)a stromky mám již letité zkušenosti.  Teď si jen nevím rady po dlouhé době s novými stromky.

Díky

host - 248.181 (?), 4.6.2018 22:01

Ty plůdky odstraňte, Hned po zasazení osobně odštipuji už nasazená poupata, ani stromky nenechávám kvést. Podle růstu v prvním roce po zasazení nemůžete nic posuzovat, stromky musí hlavně zakořenit.

Jinak záleží jak na odrůdě, tak na podnoži a vzájemné kombinaci. I na tom, jak bylo připraveno místo před výsadbou, stavu jednotlivých stromků, postupu výsadby a konečně i na tom, jak se tomu stromku zrovna na určeném místě bude líbit.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz