Jakou višni?

host - 248.185 (?)
8.11.2023 21:39

Tady na "zahradě" byla jako velmi odolná k monilii popisovaná višeň Meteor Korai, samosprašná, velikost záleží na použité podnoži.

Na švestkách (Hanita a Tuleu Gras) se mi moniliová spála ještě neobjevila, jen moniliová hniloba plodů, tak zkušenost nemám a nepátrala jsem po tom.

Meruňku mám pozdní - Darinu - kvete o dost později než třeba Maďarská nebo VP, ale letos jí i tak květy spálil mráz.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 242.72 (?), 8.11.2023 21:09, zobrazeno: 1070x

dobrý den, prosím zkušené o radu jakou odrudu višni a švestek koupit aby byla co mozno nejvice odolná moniliové spále, letos jsem musel dva stromky vykopat i pres postrik v dobe zacetku kvetu...

existuje dle zkušeností tedy nějaká odrůda odolnější? Stromek by měl být samosprašný a menšího vzrustu...

a ještě jakou odrůdu meruněk aby kvetla co nejpozději?

děkuji moc za odpoved

host - 248.185 (?), 8.11.2023 21:39

Tady na "zahradě" byla jako velmi odolná k monilii popisovaná višeň Meteor Korai, samosprašná, velikost záleží na použité podnoži.

Na švestkách (Hanita a Tuleu Gras) se mi moniliová spála ještě neobjevila, jen moniliová hniloba plodů, tak zkušenost nemám a nepátrala jsem po tom.

Meruňku mám pozdní - Darinu - kvete o dost později než třeba Maďarská nebo VP, ale letos jí i tak květy spálil mráz.           Lída

host - 248.185 (?), 8.11.2023 22:58

Ps - proti moniliové spále se stříká 2x, na počátku kvetení a při dokvétání.     L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz