Ach ta vrtule

host - 50.44 (?)
23.3.2008 17:44

Podle mé zkušenosti nejspolehlivější ochranou přer vrtulí jsou slepice. To ale platí jen pro případ, že roste jedna nebo dvě třešně na dvorku, nikoliv pro ochranu třešňového sadu. A taky nesmí být neošetřované stromy v okolí moc blízko.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kedarked - (1), 27.6.2004 9:04, zobrazeno: 9002x
Tak jsem letos chtěl zachráni úrodu třešní.Mám na zahradě krásnou třešeň "viki" zakoupenou před lety u "Starkla".Teprve druhým rokem se plody stali útočištěm nájemníků.Jelikož nejsem příznivcem chemie ,použil jsem náletové desky bílé barvy ,jak mi bylo doporučeno.A měl jsem ůspěch.Jak v jedné ze zpráv "host" píše ,že má červivost 100:100 ,tak mě se letos podařilo to stáhnout 100:75. Já tvrdím ,že trochu přírodního proteinu neuškodí ,ale srdce bolí nad tím ,jek postupně ty krásná červené a sladké plody hnijí. Nedá se nic dělat ,příští sezonu vyhlásím chemickou válku.Vždyť plody co kupujeme v obchodní síti jsou tak krásné jen díky chemii a doma to budu mít aspoň pod kontrolou. Co vy na to?

host, 29.6.2004 8:19
Náletové desky Vám byli doporučeny jako nejúčinnější nechemická zbraň. Jsou dobrá věc, ale někdy účinná více, něky méně, to záleží na mnoha faktorech. Pokud chcete mít tak 90 % bez červů, tak pužijte chemii, nic jiného neznám.

PS: Buďte rád, že máte třešně s červy, aspoň můžete udělat třešňovici, mě květy sežral květopas když jsem byl v lázních
a nemá vůbec nic.

host, 25.11.2005 18:20
Zkusil bych náletové desky se žlutou barvou.Ta potvora vrtule si vybírá právě žluté plody, které začínají zrát.Možná se Vaše úspěšnost ještě zvýší. (já neměl letos snad ani jednu červivou)

host - 143.159 (?), 18.4.2007 23:54

Nebo se premistit na hory, tam vrtule nebyvaji, kdyz vam tak vadi.

Aldik

host - 50.44 (?), 23.3.2008 17:44

Podle mé zkušenosti nejspolehlivější ochranou přer vrtulí jsou slepice. To ale platí jen pro případ, že roste jedna nebo dvě třešně na dvorku, nikoliv pro ochranu třešňového sadu. A taky nesmí být neošetřované stromy v okolí moc blízko.

host - 76.75 (?), 21.7.2008 23:15

Dobrý večer, ve vašem příspěvku z roku 2004 se zmiňujete o třešni "Viki" od zahradníka Starkla. I já jsem si tuto třešeň zakoupil, vždy hodně kvetla, ale plody neměla skoro žádné i když v našem okolí je mnoho stromů třešní různých odrůd. Měl jsem ji 12 let , od 6roku jsem ji seřezával, jinak by měla výšku 15 metrů a vzhledem k tomu, že neměla skoro žádnou plodnost, jsem ji letos porazil. Ještě před tím jsem ji narouboval na jednu větev třešně Karešova.Chci se zeptat Vás i ostatních pěstitelů na zkušenosti s třešní "Viki" a jakého má opylovače. Děkuji. Zdeněk

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz