Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Udělal bych průzkum malou sázecí lopatkou. Pokud lze udělat přetnutí až za prvním rozvětvením od pařezu (tj. je-li ten uzel mezi obrubníkem a kmenem), tak to udělejte v době nyní od odkvětu do doby začátku tvrdnutí pecek v plodech.

Další zajímavá věc u kořenů je, že poškodíte-li je jen v korové a lýkové části, hojivý meristém má snahu vytvářet i adventivní kořínky. Pokud tedy potřebujete, aby kořen tloustnul dolů, je potřeba jej odkrýt ze spoda a udělat tam podélné mělké zářezy (jen do 1/2 tloušťky lýkové vrstvy). Pak podsypat dobře mineralizovaným kompostem. Shora zasypávejte neúživnou a vysychavou zeminou (respektive ideálně čistým sklářským pídkem). Tedy pokud máte rok/dva možnost počkat, udělejte nejprve úpravu pro tyto adventivní kořínky a až tam bude vícero vlášení, tak kořen přetněte.  Obecně pak toto přetnutí můžete odložit až na dobu, kdy začne poprvé zvedat obrubník/y. Všechny tyto zásahy orientujte do boby druhé poloviny maxima toku mízy (tedy po odkvětu).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika