Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Loni (tj. rok 2017 a to u mne dost vše zjara pomrzlo) jsem měl poprvé několik sporadických plodů právě z Šumadinky. Těžko proto ihned objektivně soudit. 

Chuťově to je takové té hodně aromatické višňové griotce více vzdálené, spíše cítím náznak šťavnaté nakyslejší třešně. To jsem si také přál, protože s třešněmi jsem zatím vždy tady ztroskotal (mráz, neopylení, monilioza).

Tomu odpovídá i více jakoby třešňový tj. řídký habitus korunky stromu a se sklonem k vyholování větví, alespoň v mých podmínkách. Takže šikovně a zavčas řezat. Udržet korunku do 2,5 metru šíře bych proto viděl jako velmi ve výhledu problematické. Na rozdíl právě od spíše hustšího višňového habitu třeba (mám na zahrádce a také šetřím s místem) takové višně Kelleris nebo Gerema, ovšem ty také jako i višně myslím že dost plnokrevně chutnají. Také zkouším tu keřovou formu višně a tam s prostorem by také neměly být problémy.

Letos má Šumadinka nasazeno zatím nadějně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika