Konzistence sušených švestek



host - 248.71 (?)
1.10.2022 21:06

ps - suším na 55°C   L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jantar - (4) - 96.123 (?), 1.10.2022 12:23, zobrazeno: 2253x

Umí prosím někdo popsat, jakou konzistenci mohou mít dostatečně usušené švestky? Žena se bojí, že zplesniví, takže je vždy buďto usuší "do šutru" nebo jsou tak tvrdé, že jdou špatně ohnout. Já si ale myslím že by stačilo je mít daleko měkčí - pak jsou i chutnější. Když ale půjdu cestou pokus-omyl tak mě spousta švestek pravděpodobně zplesniví.

Umí tedy někdo popsat konzistenci švestek která bude ještě v pohodě? Díky moc...

   
host - 213.137 (?), 1.10.2022 14:08

A v čím je sušíte?

Měly by se sušit půlky do 50°C, v sušičce naložené zpoloviny tedy co druhý rošt, tak to trvalo 24-48 hodin, měly by zůstat měkké gumové, po zmáčknutí šly zevnitř ještě poslední kapky šťávy, ty nejdou rychlým sušením vysušit, pak to chce dát někde na tác to tepla a sucha doschnout na týden, nic neplesnilo ani nekvasilo to je riziko nazačátku sušení, pak už ne, nakonec do papírových sáčků. MH

   
host - 248.71 (?), 1.10.2022 21:05

Suším půlené v sušičce - na všech roštech - do té doby, než z nich při zmáčknutí přestane sáknout šťáva (přestanou mi mazat prsty). Neslepují se pak ve sklenici a zůstanou pružné. Je dobré dosušit je tak do poloviny a dosušit druhý den. Lída

      
host - 248.71 (?), 1.10.2022 21:06

ps - suším na 55°C   L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika