Rajčatová šťáva

host - 152.226 (?)
6.8.2016 21:47

Namiesto bloody mary robime zo sterilizovanej stavy obycajnu rajcinovu polievku. Zaklad u nas tvoria bejbina a chut a vona takejto polievky je fantasticka. Ked si to dam niekedy v january tak si spomeniem ako som v teple v lete vylamoval zalistky... cela kuchyna vonia a ta chut sa neda porovnat ak by to bolo z kupovaneho pretlaku. Samozrejme polievka nie je len stava, ale to uz by ste sa museli spytat manzelky. Niekedy robime aj cestoviny.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 173.132 (?), 6.8.2016 9:45

Vím, že je to diskuse o rajčatové šťávě, ale napíšu tady svoji včerejší zkušenost s výrobou ljutěnice s pomocí šnekového odšťavňovače. Rajčata pokrájena a odšťávněna, paprika rozkrojená na poloviny a upečená zasucha na pečícím papíru v troubě. Pak stejně jako rajčata projetá odťavňovačem.

Je to velká úspora času, čistá práce a minimální odpad - jen slupky a semínka. Konzistence propasírované hmoty je velmi jemná.

Recept: Ljutenice podle Airaniny babičky

host - 152.226 (?), 6.8.2016 21:47

Namiesto bloody mary robime zo sterilizovanej stavy obycajnu rajcinovu polievku. Zaklad u nas tvoria bejbina a chut a vona takejto polievky je fantasticka. Ked si to dam niekedy v january tak si spomeniem ako som v teple v lete vylamoval zalistky... cela kuchyna vonia a ta chut sa neda porovnat ak by to bolo z kupovaneho pretlaku. Samozrejme polievka nie je len stava, ale to uz by ste sa museli spytat manzelky. Niekedy robime aj cestoviny.

host - 105.6 (?), 10.8.2016 21:49

Jasné, že mám skúsenosť. Mám perfektný odšťavovač, značku zámerne neuvádzam, kvôli reklame. Podstatné je však to, že tá šťava je famózna a myslím, že ju môžeme kľudne použiť aj do pohárov na zimné obdobie. Ja si asi urobím ten recept od pána Honzy z 16.8 z rapíkatým zelerom.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě13:51
Pila8:28
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz