Vaše zkušenosti - Pražákovi Droždín u Olomouce?



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
                     
host - 13.58 (?) 
24.4.2013 0:50
Zaléváte zasazené stromky jak divý? Vy jste to člověče pro pána krále utopil. V bahně vám nic nezakoření ;-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 25.2 (?), 6.1.2014 14:37

Po nějaké době se znovu ozývám ze zahradnictví v Droždíně.

Upřímně děkuji za upřímná slova chvály, zvláště když se autor podepíše vlastním jménem.

Ke kritice překupnictví. Pěstujeme méně známé ovoce, tropické ovoce a okrasné dřeviny a trvalky. Klasické ovoce nakupujeme (nehaňte nás, že prodáváme se ziskem) Stejné ovoce, jaké nakoupíme po 10 školkách v celé ČR se prodává i v mnoha jiných prodejnách a školkách. Uschnutí po dvou letech, či banální choroby (mšice, vlnovník, kadeřavost) nelze při nákupu ovoce poznat a jsou předmětem péče pěstitele. Nelze věřit, že někomu uschly desítky stromů koupených u nás. Nezlobte se, prodáváme tisíce stromů a sami si je sázíme na své meze a do našich dvou zahrad. Z mnohaleté zkušenosti vím, že nějaká drobnost opomenutá při sázení může být příčinou úhynu či špatného růstu.

Každopádně máme zdaleka NEJLEPŠÍ podmínky zakládky: chladný prostorný sklep, žádná venkovní zakládka se střídáním mrazů. Substrát zakládky je rašelina, zetlelé piliny, žádné bahno. Vše co na jaře neprodáme, zasadíme do květináčů pro letní prodej, kdyby nám to nerostlo tak to přece nesázíme, výsledek si může každý kdykoliv zkontrolovat - kontejnerované stromky ve stovkách kusů máme v prodeji stále.

K drahotě: protože je v našem okolí konkurence snažíme se, aby ceny byly (byť o chlup) nižší, konkurenceschopné. Kritisující VŽDY srovnává s nejnižší cenou na trhu, bez ohledu zda se jedná o rok či dva mlaší, či poloviční rosltiny. Zdaleka nejsme nejdražší ale ani neurážíme zákazníky směšně nízkou cenou. Nikdy nepodlézáme slevami - to přečasto malé české povaze vadí.

Nakonec k aroganci. Netvrdím, že se na každého usmíváme jak v Emerice. Arogantní nikdy nejsme. I když přijde někdo nespokojený a hrubý, řešíme to zásadně věcně. Ze zkušenosti vím, že někdy takového člověka neuspokojím nijak a bude nás lživě pomlouvat. Často v duchu smekám před nemnoha zvláště milími a příjemnými zákazníky, v duchu děkuji za to, že drtivá většina zákazníků jsou normální a solidní lidé a přál bych si, abych uměl dopředu odhadnout 1-2 promile těch které urazím i nejpřátelštější nabídkou.

upřímně z Droždína zdraví M. Pražák

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.149 (?), 1.2.2014 15:11

Dobrý den, před čtyřmi lety jsem si koupil v Droždíně nějaké stolní bezsemenné, už nevím jaké protože samozřejmě nic nevyrostlo. O půl metru vedle jsem zasadil jinou révu. Ta se krásně chytla. Mělo mě napadnou když jsem u jejich domu zazvonil a nějaká paní mi cosi lehce podobné révě vrazila do ruky s tím, že je to určitě ta odrůda co chci. I cena mě tenkrát vyrazila dech, ale když už jsem tam od Přerova dojel a chtěl tu odrůdu, tak jsem zaplatil a klacek doma zasadil.  Už jsem tam nikdy nic koupit nešel a vím zcela určitě, že nikdy nepůjdu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.225 (?), 3.3.2014 18:17
Kupovali jsme před pár lety nějaké stromky v Droždíně, obsluha nevěděla, neznala, prodávaj to jako rohlíky. Roky se o ně pracně staráte, aby jste nakonec za 4 roky zjistily, že jsou úplně jiné pozdní odrůdy než jste chtěli, ovšem za luxusní ceny... Do Droždína již nikdy!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 60.77 (?), 20.3.2014 22:58

Náhodou jsem narazil na tuto diskuzi a musím říct,  že já osobně jsem byl s prodejem stromků (nákup před cca 4-mi lety)  u Pražákových v Droždíně spokojený, všechny se mi ujali a měli stromky které jsem nikde jinde nesehnal a mailem jsem si mohl předtím zpřesňovat výběr, vždy mi ochotně poradili a to i následně při vlastním prodeji.

R. Jetelina

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 228.203 (?), 26.5.2014 8:59

           Dobrý den. Pan Martin Pražák má v mnoha bodech pravdu. Zaujal mě bod č.6. Z odborné literatury vím, že se někdy vyšší kmínek zapěstovává střídavým řezem, kdy vznikne hned několik kolínek střídavě nad sebou. Po několika letech, jak zesílí, se vše srovná. A co se ceny týká, koupil jsem si v Droždíně letos na jaře, kromě jiného, tři(očkované a tedy křivé) meruňky ze sklepa, dobře se ujaly a hezky rostou. Přesně stejnou odrůdu a podnož, stejně křivého očkovance ve stejné velikosti, jen s tím rozdílem, že byl stromek v kontejnerku,(asi průměr 25cm) a byl o více než 200,- kč dražší, jsem viděl v Hornbachu. Vybral jsem si Droždín. Švejk by asi řekl: To dá rozum, pane wachmajstr. Vy jste ale hlavička.

           Chápu, že nespokojený člověk je kritický a ozve se v této diskuzi. Ti spokojení, z těch 10 000 obsloužených ročně, se většinou neozývají.

           Vladimír Řepa, Velký Týnec 85.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 18.68 (?), 26.5.2014 9:24

Jen tak bokem. Tu větu neřekl pan Švejk, ale závodčí ze známé četnické stanice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 235.86 (?), 5.5.2015 13:49
Nechal jsem si kolegyní z Olomouce v Droždíně koupit tomel rossijanku a ta mi dvakrát zmrzla až k zemi v poměrně mírných zimách, přičemž vedle stojící lotus byl v pořádku.Při procházení tohoto vlákna nabývám pocitu, že jsem koupil něco jiného, zřejmě nějakou choulostivější odrůdu kaki.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 46.148 (?), 14.5.2015 12:46

Byla jsem tam nakupovat zatím dvakrát. Loni to ještě docela šlo, i když tam měli šrumec, protože tam bylo v tu dobu celkem hodně zákazníků, tak jsem to chápala. Nebyl ani moc problém zjistit ceny, i když o nějaké radě, tak leda si nechat zdát. Letos to byla naprostá katastrofa. Venku jsem chytila paní, která zrovna vykládala z auta, tak jsem se jí ptala (loni jsem tam něchala asi 3 tisíce), letos jsem šla dokoupit jen hroznévé víno a chtěla jsem se podívat po angreštu), odkázala mě dozadu na zahradu, kde jsem chodila a nemohla jsem nikoho najít. Pak jsem podala chlapa a ten mi řekl, že neví kde nějaká paní je za kterou mě poslala. Pak začal hulákat a objevila se paní, která sice byla ochotná, ale nevěděla vůbec nic ani o rostlinách, ani o cenách. Takže když jsem si vybrala, tak jsme museli jít dozvánět se za paní, která mě odeslala za touhle do kélu... aby jsme zjistili kolik jí mám zaplatit, o pěstování nebo informace jsem se nezdozvěděla vůbec. Na cenu vína jsem se dívala, tak mě překvapilo, že mi počítá místo 120 korun 150, tak mi řekla, že mají příplatek za kontejner 30 kourun a že prý to je v ceníku. No to je, ale až v tom druhém, tabulkovém ke kterému spousta lidí asi nedojde. A pak jsem kupovala angrešt keř, kde jsem se nepodívala bohužel na cenu na internetu. Zinkasovala mě o 100 Kč za keř. Což mi připadalo docela dost (a způsob, kterým mi ho prodala, nebudu komentovat, těžko popsat, ale nechápu, že mají takový úspěch, musí je držet ten velký výběr). Na internetu jsem si potom přečetla, že mají cenu za kontejnorovaný keř za 75,- korun. Takže opravdu mě jejich přístup případá příšerný. Určitě, pokud budu moct koupit jinde, tak koupím. Po tom, co jsem si přečetla tady bych měla i obavu o to, aby mi vyrostlo opravdu co popisují. Je pravda, že výběr jaký mají, tak jsem jinde neviděla. Taky je pravda, že když jsem si vybrala co chci na interntu, tak jak loni, tak letos tam vůbec něměli a byla jsem nucená vybrat si narychlo něco jiného. Takže pokud někdo cestuje z dálky a je zlákán velkým výběrem, tak aby jste nelitovali benzínu. Mě paní doporučila, že si mám příště zavolat (zřejmě matka majitele), abych se něco dozvěděla a odnesla si co chci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 211.215 (?), 19.10.2016 18:35

Zdravím, nedalo mi to, musím se zastat p.Pražáka. Byla jsem tam už 4x a vždy pro sazenice stromů, které nikde jinde neměli a to služebně jezdím po celé moravě a za přijatelné ceny. Obsluha by mohla být lepší, ale to je tak jedinné, co bych jim mohla vytknout. Vážím si pánů Pražáků, pánů Chovanců z Lipníku. ze Zlína Malenovic, Bojkovic, Uherský Ostroh, Litenčice, Osoblahy, že jen nepřekupují rostliny ale sami je roubují a řízkuji. Před 3 lety jsem začala osazovat svou novou zahradu. Nejprve si nastuduji na internetu odrůdy, pak se podívám kdo je na moravě má a až tam služebně jedu, tak si je kupuji.  Zasadila jsem už asi 60 stromů a 30 keřů a všechny krásně rostou. Vlastně jsem sadila i 4000 ks japonských topolů, tam jsem trochu podcenila plevel. Ale to je už o něčem jiném. S pozdravem TATANA

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika