Tuleu Timpuriu

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10761) - 70.240 (?)
5.8.2025 11:10

S prvními plody této odrůdy jsem spokojen. Po letošním průměrném Carpatinu jsem se domníval, jestli se nebude jednat o Jirkův termín "festival slivek bez slivek", respektive jestli sázka na staší rumunské odrůdy nebyla chyba. Na roubu na stromu ZR jsou plody menší, ve vrcholové části Visionu přinesl velký silný roub plody větší. Ten největší na fotkách měl 60 gramů. Dužnina je pevná, "masitá" sladce navinulé chuti. Vyzrálejší plody jsou chuťově výraznější, švestkovitější. Bohužel včely nenachávají takové plody dozrát. Dozrává krátce po Carpatinu, nebo s ním, pravděpodobně ve stejnou dobu jako Franzi.

Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10761) - 70.240 (?), 5.8.2025 11:10

S prvními plody této odrůdy jsem spokojen. Po letošním průměrném Carpatinu jsem se domníval, jestli se nebude jednat o Jirkův termín "festival slivek bez slivek", respektive jestli sázka na staší rumunské odrůdy nebyla chyba. Na roubu na stromu ZR jsou plody menší, ve vrcholové části Visionu přinesl velký silný roub plody větší. Ten největší na fotkách měl 60 gramů. Dužnina je pevná, "masitá" sladce navinulé chuti. Vyzrálejší plody jsou chuťově výraznější, švestkovitější. Bohužel včely nenachávají takové plody dozrát. Dozrává krátce po Carpatinu, nebo s ním, pravděpodobně ve stejnou dobu jako Franzi.

Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu
Tuleu Timpuriu