Topfive

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?) 
9.9.2013 18:56

Nazdar rosti dnes som meral posledne plody Topfive mali 33Brix viac než Duranzie.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 13.9.2013 14:54

Několik plodů Topfive jsem snědl, aniž bych z vědeckého hlediska něco získal, protože jsem je snědl předčasně.Držely na stromku podle kalendáře už moc dlouho, a to mě zmátlo.Když pak tři červivé plody spadly, usoudil jsem, že nadešel jejich čas-omyl.Byly sice hodně sladké, ale měly tuhou dužinu, byly nedozralé, a byly velmi málo aromatické.Obral jsem je hlavně abych je měl hezky pohromadě k focení.Bylo třeba taky dávat pozor, aby mi je přede mnou někdo nevyfouk.Takže požitek z přezrálých plodů se nekonal, a budeme muset počkat zase ob rok.Do konzumace takto nezralých plodů se mě v čase Katinky nechtělo,takže vydržely na fotografickém talíři týden.Nekazily se,a krásně sesychaly.Bylo je možno usušit i bez sušičky.

host - 178.235 (?), 13.9.2013 17:18

Takto, pane Rostislavíku, sklízím Domácí švestku, kupodivu letos padá nečervivá.Plody na zemi dostávají svou dávku sluníčka, vosk na nich roztaje.V tomto stádiu je sbírám a po naplnění barelu s kvasem i suším.Letošní rok v úrodě modrého ovoce není špatný, horší je to s jádrovinami, jsou dost červivé.Ale i tady se snažím usušit nebo moštovat co se dá.Zavařuji "na sucho"i sušené Průsvitné letní, kterého je vždy plno.A doufám, že na stromě zdravé ovoce letos obstojí bez "návštěvy" a pár kilo na zimu sklidím.Přiznám se, že "vysoká tráva" je i pro mě letos po zkušenostech jakousi ochranou, která ale spíš odradí spárkatou než pravou škodnou. AB 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz