Stanley, poškození větví

host - 153.100 (?)
6.7.2007 9:25

Bohužel Vám s tím konkrétně neporadím, ale můžu za sebe říct, že letošní extrémní sucho na jaře působilo zejména na mladé stromky velmi neblaze a tohle může být klidně jeden z  důsledků.

Třeba se s tím strom vypořádá sám.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 191.35 (?), 4.7.2007 22:13, zobrazeno: 5559x
Dobrý den, mám mladý stromek této odrůdy. Letos by měla mít pár plodů. Ale, na osluněné straně starších větví se objevily praskliny a větev je kolem prasklin výrazně zploštělá. Co se mi nezdálo, tak jsem ořezal. Lýko je mrtvé, hnědé a hnědé pletivo jde až do středu větve. Kolem se silně tvoří na kůře závalové pletivo. Plody jsou na těchto větvích krabaté jako citróny. Puchrovitost a šarku znám, asi to není ani jedna. Poškození mrazem se mi taky nezdá. Dík za radu.

host - 153.100 (?), 6.7.2007 9:25

Bohužel Vám s tím konkrétně neporadím, ale můžu za sebe říct, že letošní extrémní sucho na jaře působilo zejména na mladé stromky velmi neblaze a tohle může být klidně jeden z  důsledků.

Třeba se s tím strom vypořádá sám.

Pavla Skalosova - (1), 4.8.2007 0:53

Dobry den mam takovou prosbu. Letos se nam na svestce objevily takoveto nadory. Pripojuji i fotky. Poradte mi prosim, zda je mozne strom teto nemoci zbavit a jakym zpusobem. Nemocne vetve jsme ostranili avsak nadory se objevuji nove a nove. Ma to vliv i na plody? Dekuji za radu Skalosova

PS jde o odrudy Mont Royal a Stanley

nadory
nadory
nadory
nadory
po rozriznuti vypada takto
po rozriznuti vypada takto

host - 196.170 (?), 21.8.2007 7:37

Podle mě je to nějaká houbová choroba, zkuste postřik některým z prostředků proti houbovým chorobám, tím nic nezkazíte. Postřiky bych pravidelně opakoval. Nevím, jak je strom velký a v jakém rozsahu je poškození. Ale pokud je malý a je toho hodně, tak ho vykopejte a na jeho místo zasaďte jabloň, nebo hrušeň.

Martin

host - 175.250 (?), 22.8.2007 21:35
Mám 2 mladé stromky Stanley a taky pozoruji poškození větví. Je to jakoby někdo udělal podélné zářezy a stromek je chce zavalit. Po  pozorném prohlédnutí je uprostřed zářezu vidět někde jako by tam zůstalo odumřelé očko nebo tenoučká malá větévka. Jenom je záhadou proč je to poškození tak podélně protáhlé.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu14:00
Filtrace kohoutkové vody12:50
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz