Sběr švestek

host - 144.38 (?)
22.8.2018 7:09

Dobrý den. Jen napíšu, jak to dělám já. První posbírám napadané plody pod stromem. Na to mám v dřevěné tyčce asi po smetáku zaražené 2 železné asi původně svařovací elektrody. Dokážu napíchnout i 5 plodů naráz a pak jednoduchým pohybem je shrnu do plastového kýble. Protože jsou napíchlé a pouští šťávu, tyto plody pak sypu do plastové přepravky, která má pevné dno i boky. Když je pod stromem čisto, vezmu dvě původně krycí plachty, které se běžně prodávají. Rozměr 6x3 metry. Pečlivě přiložím pod stromem tak, aby zakrývaly půdu. Pak jen stromem zatřepu a výsledek je skvělý. Plachtu vezmu na jednom konci za rohy a švestky sesypu do středu. To samé na druhé straně a pak jen sednu a přebírám. Tyto plody už sypu do klasických zeleninových beden, protože nejsou poškozené propíchnutím. Toto všechno se samosebou výborně dělá ve dvou. Sám jsem dokázal takto nasbírat švestky do dvou kádí o obsahu 120 litrů. Časově dopoledne, ale neměřil jsem to přesně. Jen jak se mi chtělo. Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 200.133 (?), 21.8.2018 20:32, zobrazeno: 3302x

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale zajímalo by mě, kolik podle vás je schopen člověk posbírat švestek za den - švestky otrepane na zem. Dejme tomu plody průměrné velikostí, průměrná úroda a strom v plne plodnosti. :-) Nikdy jsem to neměřil, jelikož neotřepu všechny plody naráz, ale sbírám postupně ty co spadnou, ale už několikrát jsem si říkal, ze by bylo zajímavé to zkusit.

host - 168.103 (?), 21.8.2018 21:19

to záleží, k jakému účelu chce švestky použít, když ke konzumaci, tak jednoznačně mnohem méně, než když je bude chtít použít na kvas pro slivoviciwink

host - 200.133 (?), 21.8.2018 21:36

No myslel jsem samozřejmě na slivovici :-)

host - 144.38 (?), 22.8.2018 7:09

Dobrý den. Jen napíšu, jak to dělám já. První posbírám napadané plody pod stromem. Na to mám v dřevěné tyčce asi po smetáku zaražené 2 železné asi původně svařovací elektrody. Dokážu napíchnout i 5 plodů naráz a pak jednoduchým pohybem je shrnu do plastového kýble. Protože jsou napíchlé a pouští šťávu, tyto plody pak sypu do plastové přepravky, která má pevné dno i boky. Když je pod stromem čisto, vezmu dvě původně krycí plachty, které se běžně prodávají. Rozměr 6x3 metry. Pečlivě přiložím pod stromem tak, aby zakrývaly půdu. Pak jen stromem zatřepu a výsledek je skvělý. Plachtu vezmu na jednom konci za rohy a švestky sesypu do středu. To samé na druhé straně a pak jen sednu a přebírám. Tyto plody už sypu do klasických zeleninových beden, protože nejsou poškozené propíchnutím. Toto všechno se samosebou výborně dělá ve dvou. Sám jsem dokázal takto nasbírat švestky do dvou kádí o obsahu 120 litrů. Časově dopoledne, ale neměřil jsem to přesně. Jen jak se mi chtělo. Stanislaw

host - 148.6 (?), 22.8.2018 7:34

My dáme pod strom velké plachty (staré závěsy nebo záclony...) a zaklepeme stromem. Pak už stačí jen sesypat do přepravky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz