ryngle, slívy

host - 157.242 (?)
27.12.2011 17:00

Pro odrůdu Rekord musíte mít dost trpělivosti. Nám letos poprvé zarodila, a to cca 6 let po výsadbě. Nevím jestli je samo či cizosprašná, na každý pád je v okolí švestek. Její plody jsou opravdu nádherné. Vzhledem k tomu, že mé zkušenosti s touto rynglí jsou taky začátečnické, nemůžu sdělit, jak se chová celkově, tedy pro můj stežejní význam, tudíž vypálená :-). Pokud máte na zahradě bezprizorní místo, z tohoto stromku mít obavu není třeba.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 215.148 (?), 23.3.2009 13:33, zobrazeno: 9035x

Dobrý den,

pročetl jsem si diskusi na těchto stránkácjh i na jiných stránkách a všude se pod pojmem ryngle (renklóda), nebo slíva uvádí něco jiného. Jednou je to slíva, podruhé renklóda. Chtěl bych předenším vědět, pokud možno od toho kdo je si jistý, co všechno je ryngle (renklóda).

Další můj dotaz je k odrůdě ryngle. Kdysi (cca 18 let zpět) jsem jedl červenou ryngli, slupka poloprůsvitná, velikosti jako meruňka. Mohla by to být Althanova? Na stránkách se uvádějí váhy plodů, ovšem to si nějak neumím představit.

Dále jaká je odrůda ryngle podobná jako výše popsaná, ale s nažloutlou slupkou?

A poslední dotaz, jaký máte názor na novou odrůdu Rekord (nabízí Jukka).

Děkuji za věnovaný čas a odpovědi.

Petr

host - 157.242 (?), 27.12.2011 17:00

Pro odrůdu Rekord musíte mít dost trpělivosti. Nám letos poprvé zarodila, a to cca 6 let po výsadbě. Nevím jestli je samo či cizosprašná, na každý pád je v okolí švestek. Její plody jsou opravdu nádherné. Vzhledem k tomu, že mé zkušenosti s touto rynglí jsou taky začátečnické, nemůžu sdělit, jak se chová celkově, tedy pro můj stežejní význam, tudíž vypálená :-). Pokud máte na zahradě bezprizorní místo, z tohoto stromku mít obavu není třeba.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz