opadání květů slivoní

host - 10.34 (?)
19.5.2006 7:35
Dobrý den. Nechci Vám brát naději do budoucna, ale rozhodně to není sviluška, nýbrž pilatka. Jsou hned dvě, které škodí. Pilatka švestková a pilatka žlutá. Ochrana je poměrně snadno zvládnutelná. Těsně po odkvětu se stříká. Já používám RELDAN, který naprosto spolehlivě účinkuje. Přesně dodržet návod na balení! Příparvků je ovšem celá řada. Dále na slivoních škodí obaleč, ale jen druhá generace. Ten způsobuje červivost, nikoli opadání plodů. Je možné jej rovněž zasáhnout, ale termín postřiku se už řídí podle náletu motýlka, čímž si nijak nelamte hlavu. Červivé plody jdou přece naprosto spolehlivě do kvasu:-) Pěkný den přeje Stanislaw:-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 10.3.2002 16:52, zobrazeno: 7335x
Již několik let mi po odkvětu slivoní opadají téměř všechny plody a zbylé jsou červavé. Jaká je chem ochrana?

host, 14.5.2002 13:50
Já se připojuji k dotazu, mám tentýž problém u blum a rynglí. Ihned po opadání květů jsou plody napadeny a jsou červavé. Samozřejmě hned opadají. crd@volny.cz

host - 15.173 (?), 19.5.2006 7:10
Také se mi to v loni stalo.Když jsem se na to ptal v našem obchodě, kde prodávají potřeby pro zahrádkáře a rozumí tomu, bylo mi řečeno že je to sviluška.Tak to teď po odkvetení postříkám přípravkem proti svilušce a uvidíme.

host - 10.34 (?), 19.5.2006 7:35
Dobrý den. Nechci Vám brát naději do budoucna, ale rozhodně to není sviluška, nýbrž pilatka. Jsou hned dvě, které škodí. Pilatka švestková a pilatka žlutá. Ochrana je poměrně snadno zvládnutelná. Těsně po odkvětu se stříká. Já používám RELDAN, který naprosto spolehlivě účinkuje. Přesně dodržet návod na balení! Příparvků je ovšem celá řada. Dále na slivoních škodí obaleč, ale jen druhá generace. Ten způsobuje červivost, nikoli opadání plodů. Je možné jej rovněž zasáhnout, ale termín postřiku se už řídí podle náletu motýlka, čímž si nijak nelamte hlavu. Červivé plody jdou přece naprosto spolehlivě do kvasu:-) Pěkný den přeje Stanislaw:-)

host - 27.29 (?), 19.5.2006 8:11
Mimo již zmiňované škůdce hrozí  "peckám" i "nezdravá" půda. Slivoně milují vápno a pokud jim chybí neudrží plody a to i když kvetou normálně . Nenechte se přesvědčit těmi co tvrdí, že v životě nevápnili a švestek mají dost. Je to zpravidla dané oblastí , někde je , někde neni. Vápno můžeme do půdy dodat skrze mletý vápenec , drcenou omítku nebo vápenatá hnojiva . U těch ale z rozvahou a dávkovat podle návodu protože je tam také např. dusík a  toho by mělo být tak akorát.  JP..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz