Kde sehnat mirobalány

host - 180.241 (?)
28.8.2010 23:50

U nás jsou staré aleje a tam je myrobalánu plno.

Jinak, pokud školky neprodají myrobalán zvlášť, tak prostě koupit nějakou švestku na myrobalánu a kmínek zaškrtit, aby z podnože vyrašily šlahouny. Nebo, pokud máte vzrostlý stromek na podnoži myrobalánu, tak udělat kořenový řízek, na podzim odříznout nějaký kus silnějšího kořenu a zasadit zvlášť.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
borax - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 158.9 (?), 10.8.2010 22:22, zobrazeno: 4214x

Nevíte někdo kde by se dali koupit mirobalány.Psal jsem do dvou školek v mém okolí a ti mi tvrdili, že je nakupují od zahraničního dodavatele.Adresu mi nedali.Nevím jestli jsou podnože nějak licencované, nebo jestli je problém s tím, že je o ně nouze?Jak jsem psal v jiném vlákně snahu namnožit je sám jsem měl, nicméně hraboši byli rychlejší. S podnožemi jabloní takový problém není. Za radu Dík

host - 180.241 (?), 28.8.2010 23:50

U nás jsou staré aleje a tam je myrobalánu plno.

Jinak, pokud školky neprodají myrobalán zvlášť, tak prostě koupit nějakou švestku na myrobalánu a kmínek zaškrtit, aby z podnože vyrašily šlahouny. Nebo, pokud máte vzrostlý stromek na podnoži myrobalánu, tak udělat kořenový řízek, na podzim odříznout nějaký kus silnějšího kořenu a zasadit zvlášť.

host - 180.241 (?), 28.8.2010 23:54

Ještě, co se týká hledání myrobalánu ve starých alejích kolem cest a podobně, tak na to byla nejlepší doba tak před třemi týdny, kdy myrobalány zrály a daly se snadno nalézt podle plodů a jejich kvalita snadno zjistit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz