Jakou odrůdu vybrat?

host - 185.94 (?)
20.5.2011 13:05

Na jaře jsem řešil podobný problém (2 stromky, okolí docela zamořené šárkou a častý výskyt monilie). Nejdříve jsem se nadchnul pro odrůdu JOJO, ale po pročtení téměř celého zdejšího fóra o slivoních to u mě vyhrál jeden stromek Toptaste a jeden stromek Durancie, oba naroubované na mirobalánech. Z praxe Vám budu moci poradit nejdřív tak za 5 let, ale myslím, že jsem vedle nešlápnul. Hodně štěstí při výběru, Milan.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 49.54 (?), 19.5.2011 22:43, zobrazeno: 2951x

Dobrý den,

ráda bych pořídila na zahrádku nové 2 stromky, švestky nebo něco podobného (blumy, renklody, to je fuk). Hlavní požadavek po přečtení pár témat o chorobách mám ten, aby stromky přežily. Nemusím mít nutně nejchutnější a největší plody v okolí, hlavně aby byly zdravé.

Nadmořská výška 360 m.n.m.,  půda těžší, jílovitá, kyselejší, slunce hlavně okolo poledne, ze západu stíněné ořechem, z východu částečně domem.

Mohli byste mi, prosím, poradit, jaké ovoce a odrůdu zvolit? Děkuji

host - 185.94 (?), 20.5.2011 13:05

Na jaře jsem řešil podobný problém (2 stromky, okolí docela zamořené šárkou a častý výskyt monilie). Nejdříve jsem se nadchnul pro odrůdu JOJO, ale po pročtení téměř celého zdejšího fóra o slivoních to u mě vyhrál jeden stromek Toptaste a jeden stromek Durancie, oba naroubované na mirobalánech. Z praxe Vám budu moci poradit nejdřív tak za 5 let, ale myslím, že jsem vedle nešlápnul. Hodně štěstí při výběru, Milan.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz