Falešný Dapple Dandy
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.168 (?), 2.9.2025 11:36
Ta falešná Dapple Dandy s příchutí tropického ovoce je tedy Fortune, nebo ještě něco jiného? A na obrázku s rozkrojeným pravým Dapple Dandy je nad ní Fortune?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10876) - 70.240 (?), 6.9.2025 11:34
Jak jsem psal, málokdy se stává, že je záměna lepší než původně objednaná odrůda, ale v tomto případě to rozhodně platí. Pokud mi zaschne celá ta záměna, bude to ztráta převeliká. To bylo povyku kvůli Dapple Dandy a všelijakým pluotům a nyní je ticho po pěšině. Ohledně vaší otázky odpovídám, že Fortune na té poslední fotce bude možná dobrá na plodnost, ale "mýdlová" příchuť doma nikoho nenadchla. Vesměs je to všechno na jedno kopyto, vyčnívala jen ta záměna výše ve vlákně se zářivě červenou slupkou a žlutou dužninou, která měla výraznou tropickou příchuť. Zrála mnohem dříve než tato Dapple Dandy s červenou dužninou. Měl jsem s červenou dužninou Black Gigant, teď Chernyj Barchat a pravou Dapple Dandy a nic moc chuť, jen zbytečně zabírají místo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10876) - 70.240 (?), 6.9.2025 18:07
A ty máš, Martine, tu švestkomeruňku se silnou příchutí tropického ovoce? Nejsem si jistý, že ta švestkomeruňka "no name" s letošními sto gramovými plody je to samé jako ta falešná Dapple Dandy č.1. Předkládal jsem ty velké krásné plody doma jako raritu, ale že by se po nich někdo sháněl, to ne. Přitom i zajímavě voní. Fortune je trochu něco jiného, jak barevně, tak i o něco málo chuťově, i když zpočátku zralosti, kdy ještě nejsou modré, je to také podobné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |