Chrudimská

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10622) - 70.240 (?) 
4.5.2013 11:15

Pan rosti&slavík tady nemluvil příliš pochvalně o odrůdě Chrudimská. Je na tom Chrudimská opravdu stejně jako Hamanova, jak je srovnával pan rosti&slavík? Porovnat kvalitu plodů obou odrůd by mohl asi jedině Miloš.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 4.5.2013 12:38

Je to trochu vytržené z kontextu, protože jsem porovnával Chrudimskou s polskou odrůdou Dabrovická.Obě by mohly dozrávat ve stejnou dobu, a obě můžou být chutné,i když né moc tolerantní.Pán Vysloužil se moc pochvalně o ni nevyjadřoval-"tak jakože dobrý".

Někdy, když se snažím o odrůdě něco nového dozvědět, jako npř. o Opálu(kterou jsem si potom pořídil),tak si s ní pohrávám, a někdy na ní obrazně řečeno "házím hnůj",a čekám kolik kritických hlasů se ozve na mou hlavu, abych získal více ohlasů o odrůdě-je třeba bouchnout do klidných vod.

Tak kdybych měl plantáže volné půdy, že bych nebyl nucen šetřit místo, tak bych tam možná měl i tu Hamanovou s Vlaškou, která nakonec nemusí být špatná.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10622) - 70.240 (?), 4.5.2013 13:06

Tohle Milošovo hodnocení zase není tak špatné.

Chuť i aroma Chrudimské, zdá se mi, patří k jejich lepším stránkám. S podivem jsou sladké i ty šarkovité plody, na rozdíl třeba od Domácích.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 4.5.2013 13:49

Tři roky staré hodnocené je vyčpělé.Od té doby se toho změnilo více.

Švestky v sezoně 2011-Nepřesvědčily Čačanská najbolja, Chrudimská, Empress, Herman, aj.
Nevydařily se jindy spolehlivé Wangheimovy.

Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso-Topfive jsem nezkoušel. Chrudimská je dobrá, chuť oproti Opálu švestkovější

Hodnocení... "je dobrá" beru tak za tři..."tak jakože dobrý".

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10622) - 70.240 (?), 4.5.2013 15:01

Mám radost ze zájmu, který projevujete, pane rosti&slavíku. Mám ale dojem, že Miloš to nehodnotí podle stupnice dobrá, velmi dobrá, výborná, ale buď je chuť odrůdy dobrá nebo zklamala. Na podobnost s viegerkou Dambrowickou jsem taky myslel. Napadá mě ještě jedna podobná odrůda a to Tuleu Gras. Snad se do budoucna plodů Tuleu Gras taky dočkám. Na starém stromku se o odrůdu Tuleu Gras rozhodně nejedná.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 4.5.2013 16:33

Nejlépe mít je všechny pohromadě, pak by nám nějaký výpadek, špatný rok, moc nevadil, ale to nejde.Je to jako v životě, musíme si vybírat.Ty méně uspokojivé nechat stranou, a pořizovat si nejlepší, nebo aspoň ty dobré.Na Tuleu Grass před pěti léty pěl pochvalné ody i pan Vysloužil, to v době, kdy ji měl málokdo.Postupem času se jeho hodnocení už zhoršilo, možná i dílem napadení šárkou.Ovlivněn timto názorem, jsem stromku ubral produkční plochy, a od středu nahoru jsem narouboval Těchobuzickou, které se úplně nechci vzdát.Ať ukáže co v ní je.

Máte pravdu... když něco hodnotíme, tak je to většinou černé, nebo bílé, a modrá je dobrá.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10622) - 70.240 (?), 4.5.2013 19:09

Přeplozenou Těchobuzickou tady minulý rok "sepsul" pan Boštička a asi u něj půjde do "kopru". Já se na ní docela těším a stejně tak i na Toptaste. Jeho plody jsou velmi syté, takže jich moc nesníte. Když jich moc nemáte, tak to je docela výhoda. Nejvíce letos kvetla Gabrovská. Tam jsem přemýšlel, jestli ji vůbec stříkat proti pilatce. Doufám, že to s tím Reldanem u jiných stromů vyšlo. U Calypsa bych měl jistotu větší. Ten zabírá spolehlivě. Kdyby se Chrudimská vyrovnala těmto třem odrůdám, tak bych byl spokojen.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz