Chrudimská
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 4.5.2013 12:38
Je to trochu vytržené z kontextu, protože jsem porovnával Chrudimskou s polskou odrůdou Dabrovická.Obě by mohly dozrávat ve stejnou dobu, a obě můžou být chutné,i když né moc tolerantní.Pán Vysloužil se moc pochvalně o ni nevyjadřoval-"tak jakože dobrý".
Někdy, když se snažím o odrůdě něco nového dozvědět, jako npř. o Opálu(kterou jsem si potom pořídil),tak si s ní pohrávám, a někdy na ní obrazně řečeno "házím hnůj",a čekám kolik kritických hlasů se ozve na mou hlavu, abych získal více ohlasů o odrůdě-je třeba bouchnout do klidných vod.
Tak kdybych měl plantáže volné půdy, že bych nebyl nucen šetřit místo, tak bych tam možná měl i tu Hamanovou s Vlaškou, která nakonec nemusí být špatná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10623) - 70.240 (?), 4.5.2013 13:06
Tohle Milošovo hodnocení zase není tak špatné.
Chuť i aroma Chrudimské, zdá se mi, patří k jejich lepším stránkám. S podivem jsou sladké i ty šarkovité plody, na rozdíl třeba od Domácích.
|
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 4.5.2013 13:49
Tři roky staré hodnocené je vyčpělé.Od té doby se toho změnilo více.
Švestky v sezoně 2011-Nepřesvědčily Čačanská najbolja, Chrudimská, Empress, Herman, aj.
Nevydařily se jindy spolehlivé Wangheimovy.
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso-Topfive jsem nezkoušel. Chrudimská je dobrá, chuť oproti Opálu švestkovější
Hodnocení... "je dobrá" beru tak za tři..."tak jakože dobrý".
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 4.5.2013 16:33
Nejlépe mít je všechny pohromadě, pak by nám nějaký výpadek, špatný rok, moc nevadil, ale to nejde.Je to jako v životě, musíme si vybírat.Ty méně uspokojivé nechat stranou, a pořizovat si nejlepší, nebo aspoň ty dobré.Na Tuleu Grass před pěti léty pěl pochvalné ody i pan Vysloužil, to v době, kdy ji měl málokdo.Postupem času se jeho hodnocení už zhoršilo, možná i dílem napadení šárkou.Ovlivněn timto názorem, jsem stromku ubral produkční plochy, a od středu nahoru jsem narouboval Těchobuzickou, které se úplně nechci vzdát.Ať ukáže co v ní je.
Máte pravdu... když něco hodnotíme, tak je to většinou černé, nebo bílé, a modrá je dobrá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |