Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

na mnoha videích na youtube pan Jan Urbánek uvádí, abychom nemuseli dělat vyvazování větví do vodorovného směru, používá "fígl", že strmě rostoucí boční větve při výchovném řezu zastřihává na vnitřní očko, které vyrazí strmě vhůru, ale o to více se vychýlí ven venkovní očko/výhon pod ním. V polovině vegetace, se pak samozřejmě vnitřní výhon vystřihává!!! Při "pouhém" střihu na venkovní očko, toto očko pak letí opět vzhůru.

Nově zasazené slivoně vyhnaly krásné 2m šlahouny, ale bohužel třeba TOPKING je má všechny svisle vzhůru. U jabloňí a hrušní jsem vyvyzoval, ale nově zasazené slivoně jsem se zkoušel vychýlit zakoupenými plastovými vychylovátky, ale nejdříve byly větvičky slabé a jak na ně přišel čas, už se začaly lámat/namáhat. A po pravdě ani se mi u těch několika/mnoho stromků i kvůli kosení trávy něchělo šněrovat celou zahradu ať větve nejen vychýlím, ale ať jim udám i směr. Už tak stačí posměšky, že mi na stromech rostou kameny, které jsem taktéž používal pro vyhýbáni.

Děkuji za odpověď :-D

MÁTE TEDY NĚKDO ZKUŠENOST S TÍMTO STŘIHEM NA VNITŘNÍ OČKO.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika