Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tome, třeba proto, že Hanita v této lokalitě běžně dozrává více. Tedy v této divné sezóně, kdy je strom přeplozený se teď zbavuje švestek s nízkým podílem cukru, nízkým podílem aromat a vysokým podílem kyselin. (jedná se o domněnku, která ve mně ale logicky vzbuzuje obavy) Kyseliny bez aromat pak přejdou do výsledné pálenky, kterou půjde zachránit jenom brzo odděleným dokapem (třeba již při 60%) ale tím se zbavíme i podstatné části aromatických látek. Pálit to zvlášť OK, ale zdá se mi riziko tímto "kontamitovat" zbývajících možná i 300-400l, kde je poměr aromat, cukru a kyselin jak by měl u zralého ovoce být.

12-13brix byla moje hranice u ranných třešní, které by také teoreticky neměly být vhodné pro pálenku (samozřejmě z jiného důvodu). Při následné výtěžnosti 7,5l bych do méně cukernatého ovoce nešel a valit do toho 4kg cukru na 100l to nateče pěkný líh. A ani ho moc taky nebude protože, kvůli kyslačkám, které potečou už kolem 60% alk se to bude muset brzo utnout.

Pálenice, kde tento vzkaz poslali s námi vždy jednala férově. Kdyby jim šlo o prachy tak vzkáže "hoďte to tam i se 4kg cukru, nateče vám více a já budu mít větší zisk".

Když to shrnu tak se mi zdá, že tímto kvasem popíráme všechny dobré rady, které kolují k zakládání dobrého kvasu.

Pavel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika