Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím vás,

dovolil jsem si založit nové vlákno, aby můj dotaz nezanikl na některém z mnoha podobných, nicméně můj dotaz se týká spíše řezu obecně, než řezu na konkrétním stromku na přiložených fotografiích.

Přikládám fotografie stromu s červeně označenou větví, které se bude dotaz týkat. Jedná se o větvi nižšího řádu rostoucí z kosterní větve.Všude se dočítám, že má být zapěstováno 3-5 kosterních větví a má být dodržena podřízenost větví nižších řádů.

Související dotaz. Mám na stromku zasazeném před 2 lety na jaře zapěstovány 3 kosterní větve a terminál. K vyrašení požadované 4 kosterní větve v požadovaném směru se zatím příliš žádný výhon nemá. Co bude špatně pokud ve směru chybějící 4 kosterní větve zapěstuji jako"náhradní kosterní větev" červeně zakroužkovanou větev nižšího řádu vycházející z jiné kosterní větve? Nebude plodit? Bude pouze slabší než ostatní kosterní větve a bude zde tudíž riziko vylomení pod tíhou plodů nebo jiný závažný problém?

Děkuji všem za přínosné odpovědi.  Sadař

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika