Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Chtěl jsem pro meruňku kmínek (cca110 cm) z odolné podnože a roubovat až do korunky. Zasadil jsem si pěkný hladký, silný jako násada smetáku, se třemi rameny a snil o kotlové korunce. U hrany svahu, aby neměla meruňka mokro a byl odtok studeného vzduchu. Nějaký výmladek na kmínku bych mu s radostí prominul. Ale za kůru roubovat nešel. Když se mi meruňka ujme na některé durancii tak jej nahradí. Durancii by také nemělo vadit sušší místo. 
„Oprava“ větší staré zahrady, nárazový stav. Zvýšení počtu odrůd slivoní na cca 12, s dobou sklizně od Hermana po Elenu. Dál už jen po troškách. „Nechci“ sázet stromečky, „chci“ ovoce.
Podnože nepěstuji, beru co okolí dá, když vznikne potřeba. Ale před lety jsem si našel myrobalán s většími (ø asi 4 cm), červenými, docela chutnými plody. Pak jsem si na něj štěpoval slivoně. Několik jich ještě mám. O intenzitě podrůstání podle bujnosti naštěpované odrudy jsem nevěděl. Podrůstal mi u všech. U Hermana, ryngle, Lepotice.
Možná bych s roubováním i trošku počkal, ale rouby se už také budily. I jabloňové, hruškové. Stará nemoc. Prostě ani rouby hlouběji v zemi není to pravé ořechové. Možná úplná vlhkost, žádný vzduch.
Ále, vždycky se mi to docela vedlo, tak snad něco bude i teď. Nechtěl bych znovu shánět rouby a na „brigádu do školky“. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika