Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To není kmínek ale dvouleté dřevo. Loni to byly řízky z aktuálních letorostů (viz. můj jiný příspěvek s obrázkem). Z hlediska proveditelnosti by se dalo na tyto řízky roubovat kopulací v ruce a pak školkovat připravené roubovance. Jenže roční přírůstek by byl jen cca 25-30 cm a až v následujícím roce by se dosáhnul kvalitní prodejný štěpovanec. Z časového hlediska je to tedy stejné, jako když mi na dobře prokořenělém řízku naroste letos stěpováníschopný letorost a na něm příští jaro naroubovaný štěp udělá špičík s předčasným obrostem.

Nemůžete se divit, ýe řízek má jen tak malé přírůstky, když loni měl místo kořenů v dubnu jen spodní ránu zavalenou kořenovým kalusem. V uplynulé sezóně věnoval veškerou sílu tvorbě kořenové soustavy. Poroto pro hodnocení zdravotního stavu je rozhodující právě bohatost kořenů. Pokud je vrchní konec nekrotický, pak není nic snadnějšího než to stříhnout až do dvouletého dřeva (pod očko co z něj jde ten slabý letorost) a za dva měsíce si vybrat nejsilnější letorost co vyrašil z adventivních pupenů.

Právě proto, jak složité je toto vegetetivní množení proti generativnímu, je tak málo stromků na SJ-A a je přetlak na semenných podnožích (ZR, MY-BO, Wa,...), i podnožích množených bylinnými řízky (+in vitro).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika