Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím všechny, dnes jsem odebral jednoleté výhony z Durancie na přeroubování Althanovy. Vzhledem k suchému roku a lokalitě nejsou přírůstky velké a rouby tak nejsou moc silné. Nechal jsem je zatím v plné délce 20-30cm.

Dlouho jsem přemýšlel, jak rouby uschovat do dubna/května. V té době u nás běžně bývají teploty přes 20°C a pochybuju, že rouby vydrží nenarašené zapíchlé někde v krtinci na severní straně boudy nebo jen tak pohozené pod chvojím. Ve sklepě taky nedosáhnu požadovaného prostředí, navíc tam mám asi 300kg jablek. Z lednice by mi to manželka vyhodila.

Nevím jak se to osvědčí, ale na severní straně boudy pod přístřeškem jsem vyvrtat zhruba metrovou díru, do ní dal odpadní trubku 1m KG 160mm a do ní spustil v malém kýblíčku rouby.Ve dnu kýblíčku jsem vyvrtal pár děr, dal geotextílii naplnil směsí písku a hlíny, trochu zalil a do ní dal rouby.Nakonec jsem konec roury nad zemí zakryl geotextílií. Nechtěl jsem tam dát ucpávku, aby to trochu větralo a neplesnivělo. Při vrtání jsem se pěkně zpotil, zem byla suchá a tvrdá, takže v trubce bude určitě sucho. Možná ještě do trubky nad rouby až po vrch dám nějakou tepelnou izolaci.

Co si o tom myslíte?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika