Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Neem azal funguje dobre najma na jabloniach. Na slivkach, broskyniach a marhuliach je to horsie (iny druh vosiek). Funguje ale dostatocne, len ak zasiahnete este proti prvej genracii v prvych stadiach - este pred kvetom. Na dospele vosky uz velmi neucinkuje. 

Tento rok je to s voskami katastrofa, avsak len kvoli mravcom. Mam kus zahrady, kde su broskyne a tam mam vzdy na jesen komplet skopanu zem - aby som zlikvidoval mraveniska. Tam je tlak mravcov slaby, stacia lepove pasy a broskyne su zatial OK. Slivky su ale pri jahodach a travniku, tam je mravcov vela. Bol som 3 tyzdne mimo a medzitym prekonali pasy, nanosili vosky a teraz s nimi bojujem. Pasy som obnovil, na Katinke som stihol vsetky vosky pred 2 tyzdnami zmiest zmetakom, na Toptaste som to nestihol, len som postriekal neem azal + quassia amara. Katinka bola tento vikend skoro cista, na Toptaste boli vosky zlikvidovane tam, kde sa postrek dostal - na neskrutenych listoch. Quassia amara funguje ako kontaktny a pozerovy jed, Neem azal ma skor dlhodobejsie a slabo systemove ucinky. Tento vikend som vosky zmietol rucne aj z Toptaste, opat postriekal NeemAzal + Quassia amara. Ale chyba bola, ze som nepridal zmacadlo - postrek potom len stecie po tych voskach a neublizi im. Tak som este v nedelu poobede postriekal Prev-B2, uvidim, ako to dopadne.

Zakladne obrana proti voskam asi bude znamenat doslednu likvidaciou mravcov - kultivacia pody, spintor, lepove pasy, pripadne vysadba rstlin, ktore mravcov odpudzuju + pravidelne postreky quassia amara/neem azal + PrevB2 zhruba od doby postreku piliarky cca v intervale 7-10 dni. Aby sa stihlo zakrocit skoro, este pred skrutenim listov. Mozno namiesto quassia amara bude postacovat aj postrek z iného druhu rastliny - mozno cesnak, ruta (vid knizka Pavela: Botanicke pesticidy). 

Trnavsko 145 mnm

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika