Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Všechno tu vlastně už bylo popsáno.
Švestky a slivoně obecně mají svoje "špecifiká". Především dospělý strom přinese úrodu, kterou nezkonzumujeme a plody jsou je krátce skladovatelné. Proto se uchylujeme k vaření povidel a zakládaní kvasů.
 Mým prvotním požadavkem, vlastně diktátem je odolnost vůči šarce. Vše ostatní se dá jakž takž ochránit, snad ještě před mrazem nelze chránit, ale švestky bývají vcelku mrazuodolné.
   Dalším požadavkem je, do jaké chuti plody v mé lokalitě dozrají. To se dotýká především pozdních odrůd - např Presenty mám stále na stromě.
   Třetím požadavkem je, aby odrůd bylo víc a jejich doba zrání na sebe navazovala. Od půli července do zámrazu by měla být nějaká ta modrá peckovina k jídlu.
    Posledním požadavkem je odlučitelnost pecky od dužiny. Nic nemám proti duranciím a jejich vhodnosti do kvasu, ale nemám rád ovoce, které je použitelné jen pro jediný účel.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika