Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jakých předností si nejvíce ceníte u švestek?Někdo dává důraz na velikost plodů, atraktivitu,velkou potenci úrody.Pak jsou ti, kteří se v první řadě zajímají o míru odolnosti proti šarce švestek.Různá míra odolnosti proti PPV nabude na významu především v šarkou zamořených oblastech(i když se už bílá místa těžko hledají),nebo v blízkosti nakažených výsadeb, protože sousedy, kteří takové výsadby vlastní, těžko přinutit něco s tímto problémem udělat.

V horších podmínkách pěstování, nebo ve vyšších polohách se pěstitelé budou ohlížet po rannějších sortách.Je to pochopitelné-co by si počli např. s kvalitní Presentou, když by úroda málokdy dosahovala dobrého stupně vyzrání, a kvalitních plodů by se člověk dočkal jednou za pět let.Skořejším sortám vůbec nevadí, když se doba sklizně opozdí třeba o čtrnáct dnů, až tři týdny.

Pak je zvláštní kategorie-páličů.Těm nezáleží na velikosti už vůbec.Ti se rozhodují jen na základě podílu refraktometrické sušiny, míry zkvasitelných cukrů, kvalitního aromatu-hlavně aby toho později dostatečně "nateklo".Těm by měla Durancie vyhovovat nejvíce.Ani moc nebude vadit neodlučitelnost od pecky(těm, kteří nevypeckovávají).

Já jsem si v době nedostaku "Topů" myslel, že když je pořídím, bude to to nejvíce, co bych mohl ve švestkách dosáhnout.Sousedi, kteří sklízejí malinké plody z odkopků mi budou závidět modré obrplody, které budou viset na prohýbajících se větví.Nyní některé mám, sice jsem ještě jsem všechny dostatečně neprověřil, ale na sousedovic obdiv už nehledím.V mé menší zahrádce jsem si jimi ...nechci říkat "zaplevelil" ten zbytkový prostor, který by šel využít lépe.

Nyní ani moc nepřihlížím na odolnost proti PPV.V prvé řadě mě zajímají ty menší, až střední aromatické plody všelijakých neznámých odrůd v různou dobu zrající.Hlavně -v menší velikosti je síla!!!V tomto mi velice vyhovuje menší nenápadná Katinka.Vždy jsem si při hlasitém mlaskání nacpal břicho k všeobecné spokojenosti...což mi s rynglotou nešlo.Nyní bych tedy kupoval všelijaké hybridy Bystrické švestky, Domácí,Hanity, Gabrovské,a jiné, které ani neznám.Možná bych se nechal zlákat ke koupi zajíce v pytli-Li****ké švestky, nebo k ohryzávaní mandlových Durancií.Hlavně žádnou renglotu, blůmu,ani plumcoty-ale to je věc svobodné volbysmiley.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika