Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tuhle diskuzi se zájmem pročítám, skutečně se dozvídám hodně nového. Na druhé straně jsem rád, že se mě netýká. Padlí vymrzá, strupovitost vytlačují rezistenty, mery a květopasa neřeším, nadprodukce květů je beztak vysoká. Svilušek, mšic, puklic červců nikdy není až tolik, první generace obaleče pomůže s probírkou, druhá končí v moštu. Stříkám jablka prakticky jen vápníkem, proti mrazu postřik nemám.
   Nejsem fundamentálním odpůrcem chemie. Ve dvou případech bych na jabloně pesticidy nepochybně použil:
1. Kdybych měl pár jabloní a na nich několik (desítek) kg jablek. V tom případě by každého spadeného červivého, shnilého či sežraného plodu bylo škoda, musel bych ho dokoupit.
2. Kdybych měl komerční výsadbu nízkokmenů. Na velikosti a kvalitě plodů by závisela prodejnost úrody a tedy rentabilita pěstování. Umím si představit tu tragédii, kdyby po úmorné probírce ponechané plody z 60% zčervivěly.
   Pokud ale pěstitel nepatří do žádné z těchto skupin, měl by si promyslet, co od úrody ovoce, taktéž od chemického zásahu, očekává. Přivítali jsme pesticidy jako pomocníky a odvykli je vnímat jako nutné zlo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika