Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 Omlouvám se za atomovou pumu. Myslel jsem to tak, že kdybych chtěl u nás šarku vymýtit, musel bych požít zbraň hromadného ničení, protože nemoc je ve všech zahradách hájích, na mezích i v lese. Máte-li pocit že slova vytrhávám z kontextu, což mě mrzí, odpovězte alespoň panu Ing. Fidlovi, ten to snad nedělá. S jeho slovy do puntíku souhasím, ne snad proto, že se mě zastal, nýbrž proto, že je to tak, jak říká.
     Máte pravdu, v minulosti každá literatura radila napadené stromy likvidovat - to bylo v době, kdy se šarka vyskytovala jen lokálně. Odborníci věřili, že se její šíření tímto podaří zastavit. Dnes víme, že se to nepodařilo. Řešením proto není infikované stromy bezmyšlenkovitě likvidovat, snad pouze ty, které neplodí jsou proschlé, shazují švestky nezralé. Dnešním trendem je vysazovat tolerantní odrůdy a hledat odrůdy zcela odolné. A co se týče náchylných pravých švestek, v některých letech je tlak nemoci silnější, jindy slabší. Mnozí tak úspěšně sklízejí a zpracovávají plody i  těchto stromů Domácí švestky. Já k nim nepatřím
   Nemám rád tak ostrá slova jako p. Martin, ale posledním příspěvkem jste mu pane Polehlo dal trochu za pravdu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika