Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky roubuji „silnější podnože“. „Předělávám“ zpustlou zahradu (tedy aspoň si to myslím). Síla uříznutého kmínku 9 cm ⌀ je ale „síla“. Tomu se vyhýbám. Větev toho ⌀ u jabloně, hrušky, to je skoro brnkačka, ale u peckoviny si myslím, že je to moc.
Nejsilnější ⌀ kmínku jsem u slivoně rouboval asi 6 cm. Myslím si, že i pro tu podnož je to šok. U některých pak mám problém se zavalováním ran. Zvláště, když se některý z roubů neujme. Hlavně kolem něho pak dochází k odumírání pletiv podnože.
U silné „podnože“ se snažím s roubováním „utéct“ výš, do bází větví.
Také se mi zdá, že různé slivoně podnože, ale i rouby, se chovají různě. Například se mi zdá, že obecně více rostou, hojí, rouby rynglí, než švestek. Pak se mi zdá, že také podnože ryngle hojí lépe než švestky. A nejlíp mi rostou a hojí se ryngle na něčem, co pokládám za semenáč St. Julien. Silnější myroš jsem poslední dobou, jak na potvoru, zrovna nepoužil. (Elenu mám na špendlíku cca 3 roky, letos kvete.)
Tři pupeny na roubu pokládám za klasiku a vystačím si s tím. Tak jestli si z toho něco vyberete. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika