Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám podobnou zkušennost jako pan Vysloužil, ač mám své čtvrtkmeny Valjevky 15 let staré v dobré poloze, příznaky šarky na listech stále sílí, ale plody jsou stále nádherné jen ta chuť úměrně s projevy na listech jaksi slábne. Nadšení z prvích sklizní trošku opadlo, ale zatím do udírny nepůjdou, každá odrůda je asi kompromis, kdo jednou přijde s rezistentní odrůdou s chuťově vynikajícími plody nenáročnou na stanoviště udělá díru do světa.

Nemám příliš velký sad, výsadba dost na husto, ale udivuje mne, že opravdu silné projevy šarky na Hamanově (už i na plodech), silné na listech u Valjevky, se vůbec neprojevují na jen o pár metrů vzdálené Gabrovské, Zelené rg. a meruňkách (VP, BG, Leskora), přitom letní invaze mšic na letorostech je každoročně dost masivní.Šarka je sice tvrdý soupeř, ale o nejvíc ovoce mě obírá monilie na plodech a stříkat na plody chemii opravdu nechci. Letos jsem poprvé stříknul Horizon po odkvětu na meruňky a pozoroval mírné zlepšení ve dřevě, u švestek problém ve dřevě nemám.

Přeji všem členům i hostům, hodně kvalitního ovoce a minimum problémů v nadcházejícím roce. P.heart

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika