Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Obecně je to jedno, ale buď to musí být jeden nebo druhý z postupů.

První je, že se pecky očistí a smíchají se vzdušným vododržným substrátem a trvale uloží do chladu kolem 2-6°C Jakmile se vysejí do půdy o teplotě nad 7°C, tak do 2 týdnů začnou klíčit.

Druhý, častější způsob je, že se pecky očistí a nechají uschnout v suchém vzdušném prostředí při pokojové teplotě (resp. do 38°C). Když jsou suché, uloží se jako osivo do suchého chladného skladu, kde si svou klíčivost udrží dle teploty +5°C = 10 let, -5°C = 15 let a -18°C = 30+ let. Před jarem, kdy je budete vysévat se pak od prosince stratifikují jako u postupu 1. Na 48 hodin se nechají "nabobtnat" v sutdené vodě nebo růžovém roztoku hypermanganu a poté se míchají se vzdušným vododržným substrátem a na 150 dní uloží do chladu kolem 2-6°C Jakmile začnou klíčit, vysejí do půdy v pařeništi nebo semeništi cca o teplotě od 7 do 13°C.

Největší problém je někdy ochrana před hlodavci. Tímto způsobem příroda omezuje počet semenáčků pod mateřským stromem, ale i při přímém výsevu někam do školky.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika