Výroba fosforečnanu železitého pro boj se slimáky



host - 165.33 (?)
21.6.2015 7:29
Večer to omnia víčko bylo kapřích boilies plné... Rafael

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6   
                     
host - 227.40 (?), 7.6.2014 14:10

Mna prekvapuje, že ferramol, čiže fosforečnan železity v nejakom ceste alebo v čom to je zarobené, je tak drahý. Aktívna látka je základná anorganická chemikália, nereaktívna, stabilná, netoxická, ľahko pripraviteľná, atď atĎ. Nie preto ma to prekvapuje, že sa to dá vyrobiť doma, ale že by to mohla vyrábať skoro akákoľvek garážová firma, va každom okresnom meste. A vyrábať extrémne lacno. Že by to bolo patentovo chránené? Fosforečnan určite nie..., možno toto využitie na slimakov. Najleppšie by to bolo predávať ako hnojivo v bioobale (cesto) a urobiť reklamu, že používajte na slimakov. Inak, toho prostriedku je plný net, aj americké stránky, takže asi nič nové. Ak je predražený povedzme nejaký organický insekticíd... OK, kopu výskumu, možno výber z tisícov podobných aktívnych molekúl... ale fosforečnan železitý? Nechápem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.33 (?), 21.6.2015 7:29
Večer to omnia víčko bylo kapřích boilies plné... Rafael

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.106 (?), 1.7.2015 3:56

Tak to Vám funguje fakt hezky! Gratuluju.   Mě takhle pěkně funguje ta  "elektrika", navíc je to bezobslužný sys tém, a po instalaci už se o to vlastně nemusíte starat.  Zajímá mě ale jedna věc - proto se znovu ptám, tady na fóru : EXISTUJE nějaká studie o působení eletrického proudu na  podzemní části rostlin? Abych tím třeba nezdegeneroval svoje rostlinky. Mě se nepodařilo nic vygůglit... Zatím teda lilie perfektně kvetou, gladioly mají nasazeno na květ, jahody jsou super, když vytáhnu "zkušení" mrkev, tak taky OK. Ale to je krátkodobá zkouška, co třeba za pár let...?  Já znám třeba stromy, které "lezly" léta do "dvaadvacítky", a když zapršelo, tak to na ně skákalo. Pominuli těch pár opalů na kontaktních větvičkách, tak i ostatní větve - uplně jinde než zasažené - mě připadaly takovové "zmutované" - prostě různě pokroucené, akáty měly třeba místo dvou řad listů čtyři, ale zkroucené třeba do vrtule... a pod. Tenkrát mě to nezajímalo, fotky takových blbin se nepořizovaly, protože barevné políčko na kiňáku bylo drahé, ale pamatuji si to. Tak bych nerad zkurvil rostlinky sobě i kámošům, co jsem to namotnoval. Jestli někdo víte, o tom působení elproudu na rostliny, hoďte to sem, pokud to nemá žádná negativa, tak sem pak hodím - nebo spíše na jinej trade - konstrukci a zapojení toho eletrickýho "vymýtače" ďáblů.  Alfi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 222.228 (?), 8.9.2017 11:30
Fosforecnan zelezity s pritahovacim pochutinou nestaci. Musi tam byt chelator, aby z toho zeleza v granuli s malou koncentraci byla otrava - a tim padem malo sezranych granuli na smrtelnou davku. Bez toho by se museli tou bastou prezrat, az by teprv presahli smrtelnou davku. To by spis praskli na prezrani. Vyrobce tam nepise uplne slozeni a nikdo ho k tomu nedonuti, neni to potravina.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika