Třešeň - co je to za škůdce?

host - 146.23 (?)
16.5.2008 8:12

Ten brouček se jmenuje krytonosec. Na internetu o něm najdete nějaké informace. Dírky v plodech bych s ním nespojoval a celou třešeň vám patrně nesežere. To by se musel přemnožit jak brazilská sarančata. Velkým škůdcem jsou i jeho malé tlusté housenky s hnědým čumáčkem, které ovšem žijí v půdě. Pokud na jaře místo uskladněných hlíz begonií najdete pouze jejich torza či v horším případě pouze prach, pak už víte, kdo to má na svědomí. Tolik moje zkušenost s ním.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jarda H. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (63) - 215.26 (?), 15.5.2008 20:52, zobrazeno: 4305x

Dneska jsem objevil takovýhleho broučka na listech třešně a v listech jsou od něho vyžraný dost velký díry. Taky jsem zároveň s tím objevil v už malých zelených třešních dírky. Nevím, jestli to souvisí s tímto broučkem či je to něco jiného (vrtule?). Jo, onen brouček má tak cca 5mm a hnědé krovky. Dlouhý sosák je z fotky patrný. Mohli byste mi poradit co je to zač, jak moc škodí a co s tím?

Bez názvu
Bez názvu

host - 146.23 (?), 16.5.2008 8:12

Ten brouček se jmenuje krytonosec. Na internetu o něm najdete nějaké informace. Dírky v plodech bych s ním nespojoval a celou třešeň vám patrně nesežere. To by se musel přemnožit jak brazilská sarančata. Velkým škůdcem jsou i jeho malé tlusté housenky s hnědým čumáčkem, které ovšem žijí v půdě. Pokud na jaře místo uskladněných hlíz begonií najdete pouze jejich torza či v horším případě pouze prach, pak už víte, kdo to má na svědomí. Tolik moje zkušenost s ním.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz