Sviluška

host - 239.117 (?)
28.7.2009 20:34

Letos vítězím nad sviluškou! Poslechla jsem radu z těchto stránek a při koupi sazenic okurek jsem přikoupila sazenice majoránky.Zasadila, před odjezdem na dovolenou jsem zjistila na okurkách svilušku, takže jsem se rozloučila s úrodou.Jaké bylo moje překvapení po návratu?Po svilušce ani památky, okurky rostou jak o závod a sviluška nikde.Kdo nevěří, ať to zkusí! To vše samozřejmě ve skleníku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Snake - (1), 1.8.2006 8:46, zobrazeno: 12995x
Dobrý den, mám ve skleníku na okurkách každoročně svilušku, tak jsem se chtěl zeptat jestli pomůže výměna hlíny a desinfekce celého skleníku. Pokud ano, tak čím desinfikovat. Děkuji za radu, Ondráček

host - 4.143 (?), 24.9.2006 12:17

Mam stejný problém,část svinušek  vždy nějakým způsobem přezimuje. Výměna půdy nestačí,je nutno vystříkat  celý skleník  skla,konstrukci i půdu ( postřik zabere jen některy,a to spíše jen ten který jste ještě nepoužil)  a půdu ještě  vydesinfikovat přípravkem BASAMIT GRANULÁT . Dotrhám poslední papričky a jdu na svinušky.

Groh - (17), 24.10.2006 11:01
Půdu dporučuji desinfikovat dusíkatým vápnem a skleník vykouřit zapálením sirných knotů. To vše na jaře minmálně 14 dní před výsadbou. V prostoru nesmí být nic pěstováno. Vše odejde. Přes sezonu provádím postřik výborným listovým hnojivem Hycol Z. Má vynikající smáčivost a škůdce jakoby polepí a zabrání jim v pohybu. Takto se bez chemie zbavím mšic, molic i svilušek.  

host - 239.117 (?), 28.7.2009 20:34

Letos vítězím nad sviluškou! Poslechla jsem radu z těchto stránek a při koupi sazenic okurek jsem přikoupila sazenice majoránky.Zasadila, před odjezdem na dovolenou jsem zjistila na okurkách svilušku, takže jsem se rozloučila s úrodou.Jaké bylo moje překvapení po návratu?Po svilušce ani památky, okurky rostou jak o závod a sviluška nikde.Kdo nevěří, ať to zkusí! To vše samozřejmě ve skleníku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz