Škůdci a choroby

host - 158.26 (?)
28.4.2010 23:55

Pane Mirko, pokud si myslíte, že tuhá zima zlikviduje škůdce a choroby, pak je Vaše představa poněkud naivní. Když tito všichni přežili dobu ledovou, přežijí cokoliv. Jenže tak to v přírodě chodí. Je to koloběh a příroda dobře ví, proč to tak je. Bez jedněch by nepřežili ostatní. To jen nám, lidem, to vadí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 155.12 (?), 27.4.2010 19:05, zobrazeno: 6263x
Dnes jsem trochu podrobněji prozkoumal zahradu a byl jsem docela zhrozen! Předpokládal jsem že tuhá zima dá "do nosu" škůdcům a nemocem, ale opak je asi pravdou. Mšice, mravenci, housenky, padlí na jabloních a hrušních, odumírání výhonů na broskvoních a meruňkách, kroutící se listy. Snažil jsem se fotit ale ten můj Codac si zaostřuje kam chce, takže spousta snímků špatných (jsem slepý jak patron a vždy to zjistím až na monitoru). Takže pár aktuálně povedených fotek. Mirek
Idared - padlí
Idared - padlí
mšice a brablenci na hrušni
mšice a brablenci na hrušni
černá housenka
černá housenka
zelená housenka
zelená housenka
mravenčí stezka (už mají utrum díky chemstopu)
mravenčí stezka (už mají utrum díky chemstopu)
rozmazaný plod meruňky
rozmazaný plod meruňky
vadnoucí výhony na meruňkách
vadnoucí výhony na meruňkách
...dtto..
...dtto..
padlí
padlí

host - 176.18 (?), 27.4.2010 23:56

Tak ty větvičky s moniliovým úžehem na meruňce honem ostříhejte, ať se vám nerozleze dál.           Lída

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 191.158 (?), 28.4.2010 14:52
Děkuji za radu, dnes odpoledne je zlikviduji. A to jsem všechny staré plody v zimě obral. Mirek

host - 158.26 (?), 28.4.2010 23:55

Pane Mirko, pokud si myslíte, že tuhá zima zlikviduje škůdce a choroby, pak je Vaše představa poněkud naivní. Když tito všichni přežili dobu ledovou, přežijí cokoliv. Jenže tak to v přírodě chodí. Je to koloběh a příroda dobře ví, proč to tak je. Bez jedněch by nepřežili ostatní. To jen nám, lidem, to vadí.

host - 176.18 (?), 29.4.2010 0:12

Ten moniliový úžeh na meruňce není z případně neobraných loňských plodů, ten se dostává do větviček přes květ, když je při kvetení meruněk pod 12°C a vlhko. Ta houba pak ucpává vodivé cesty ve větvičkách a ty pak vadnou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz